Old Bushmills Distillery

Den gamla Bushmills Distillery är ett destilleri i Bushmills , County Antrim , Nordirland . Per December 2014 , var det i färd med att övergå från ägandet av Diageo plc till Jose Cuervo. Alla whiskyn butelj under Bushmills whiskymärket tillverkas i Bushmills Distillery och använder vatten dras från Saint Columbs Rill , som är en biflod till floden Bush . Destilleriet är en populär turistattraktion, med cirka 120.000 besökare per år.

Företaget som ursprungligen byggdes destilleriet bildades 1784, men tidpunkten 1608 är tryckt på etiketten av märket -. Hänvisar till en tidigare tidpunkt då en kunglig licens beviljades en lokal markägare att destillera whisky i området [1] [2] efter olika perioder av stängning i sin senare historia, har destilleriet varit i kontinuerlig drift sedan det byggdes efter en brand 1885.

Historia

Området har en lång tradition med destillation. Enligt en berättelse, så långt tillbaka som 1276, kallas en tidig nybyggare Sir Robert Savage av Ards , innan besegra den irländska i strid, stärkt sina trupper med “en mäktig droppe acqua vitae”. [3] I 1608, var en licens beviljats Sir Thomas Phillipps av kung Jakob i att destillera whisky. [4]

för de kommande sju åren, inom countie av Colrane, annars kallas O Cahanes countrey, eller inom territorie kallas Rowte i Antrim genom himselfe eller hans servauntes, att göra, ho, och destillera dessa och statsägda företag stora mängder aquavite , usquabagh och aqua composita, som han eller hans assignes skall thinke fitt; och samma att sälja, ventilera och avyttra till alla personer, yerelie yeeldinge Somme 13s 4d …

Bushmills Old Distillery Company själv inte fastställas förrän 1784 av Hugh Anderson. [1] Bushmills drabbades många magra år med många perioder av stängning med inga uppgifter om destilleriet är i drift i de officiella poster både 1802 och 1822. År 1860 Belfast anda köpmannen Jame McColgan och Patrick Corrigan köpte destilleriet; 1880 bildade de ett aktiebolag. År 1885 var den ursprungliga Bushmills byggnader förstördes i en brand, men destilleriet snabbt byggas om. 1890, en ångare som ägs och drivs av destilleriet, SS Bushmills , gjorde sin jungfruresa över Atlanten för att leverera Bushmills whisky till Amerika. Det kallas i Philadelphia och New York innan rubrik till Singapore , Hong Kong , Shanghai och Yokohama .

I början av 20-talet, USA var en mycket viktig marknad för Bushmills (och andra irländska Whiskey producenter). Amerikansk Förbud 1920 kom som en stor slag mot Irish Whiskey industrin, men Bushmills lyckades överleva. Wilson Boyd, Bushmills “chef på den tiden, förutspådde i slutet av förbudet och hade stora förråd av whisky redo att exportera. Efter andra världskriget var destilleriet köptes av Isaac Wolfson , och 1972 togs det över av Irish Distillers , vilket innebär att Irish Distillers kontrollerade produktionen av all irländsk whiskey på den tiden. I juni 1988 var Irish Distillers köptes av franska sprit grupp Pernod Ricard .

I juni 2005 var destilleriet köptes av Diageo för 200 miljoner £. Diageo har också aviserat en stor reklamkampanj för att återfå en marknadsandel för Bushmills.

I maj 2008 Bank of Ireland utfärdat en ny serie av sterling sedlar i Nordirland som alla har en illustration av Old Bushmills Distillery på framsidan sida, som ersätter den tidigare anteckningar serien som avbildas Queens University i Belfast . [5] [6 ]

I November 2014 meddelades att Diageo var att handla Bushmills varumärket med Jose Cuervo i utbyte mot 50% av Don Julio varumärke tequila som Diageo inte redan äger. Affären beräknas vara slutförd i början av 2015. [7]

Nuvarande whisky intervall

 • Bushmills Original – irländsk whiskey blandning kallas ibland Vit Bush eller Bushmills White Label. Korn whisky lagras på amerikanska ek fat .
 • Black Bush – har en betydligt större andel av malt till sädeswhisky än den vita etiketten. Spanska Oloroso sherry-kryddat ekfat mogna malt.
 • Bushmills 10 år single malt – Förfallet i amerikansk bourbon och Oloroso sherryfat under minst 10 år.
 • Bushmills 12 år single malt – En specialutgåva för närvarande säljs endast på Bushmills destilleriet, mognat mestadels i sherryfat.
 • Bushmills 16 år single malt – Förfallet i 16 år eller mer i en kombination av amerikanska bourbonfat, spanska Oloroso sherry butts och Port rör.
 • Bushmills 21 år single malt – Ett begränsat antal 21 år flaskor görs varje år, och lagras på tre olika typer av fat: först i amerikanska bourbonfat och sedan på spanska Oloroso sherryfat. Tillsammans det kommer att uppgå till 19 år i dessa behållare, varefter den kan ligga i Madeira fat under ytterligare två år fram till buteljering.
 • Bushmills 1608: En speciell 400-årsjubileum whisky. Från och med februari 2008 fanns i Bushmills försäljningsställen runt om i världen; Men från 2009 kommer det att vara tillgänglig endast i Whiskey Shop på destilleriet och på taxfree- butikerna. [8]
 • Bushmills Sherry Cask single malt -. En specialutgåva, den första i “Steamship Collection”, finns endast i Belfast, Dublin och London Heathrow flygplats [9] Lagrad i Oloroso sherryfat.

Kritik

Vissa Bushmills erbjudanden har utvecklats väl vid internationella Spirit betyg tävlingar. I synnerhet dess Black Bush Finest blended whisky fick dubbla guldmedaljer vid 2007 och 2010 San Francisco World Spirits tävlingar . [10]Det fick också en väl över genomsnittet poäng 93 från Beverage Testing Institute 2008 och 2011. [ 10]

I populärkulturen

 • Bandet NOFX nämner Bushmills i låten “tema från en NOFX album” på 2000 frisättningen Pump Up The Valuum
 • Tom Waits nämner “Old Bushmills” i låten ” Tom Traubert Blues ” (som också omfattas av Rod Stewart )
 • I den tredje säsongen episoden av The Wire , Back Brännare , Jimmy McNulty hänvisar till Bushmills som “protestantisk whisky”, när han erbjöd efter att man Jameson är tillgänglig
 • Burt Reynolds spelar en polis löjtnant i 1975 filmen Hustle vars favorit alkohol är Bushmills
 • I 1982 filma Domen , den Paul Newman karaktär Frank Gavin order Bushmills och vatten på sin stadsdel pub
 • I Rescue Me serien säsonger 1-7, är Bushmills den gemensamma whisky delade och favorit bland hela irländska Gavin familj och som avses i åtminstone tio episoder

Se även

 • irländsk whiskey
 • Lista över irländska whiskymärken
 • Whisky
 • Fat
 • Destillering
 • Lista över äldsta företag
 • mästare mixer
 • Diageo

Referenser

Anteckningar

 1. ^ Hoppa upp till:a bOld Bushmills History (officiella hemsidan)
 2. Hoppa upp^Alternative Whisky Academy
 3. Hoppa upp^Ray Foley (1 januari 2006). De bästa irländska drycker . Source, Inc. s. 2. ISBN  978-1-4022-0678-8 . Hämtasoch med den 31 skrevs den oktober 2010 .
 4. Hoppa upp^George Hill (1877). En historik av plantage i Ulster i början av sextonhundratalet, 1608-1620 . M’Caw, Stevenson & Orr. s. 393 . Hämtat och med den 31 skrevs den oktober 2010 .
 5. Hoppa upp^ “Bank of Ireland att presentera Old Bushmills Distillery på nytt Nordirland sedelutgivning” . Bank of Ireland. 2008/02/11 . Hämtas2016/03/07 .
 6. Hoppa upp^ “Bank höjer glaset till berömda drink” . BBC Nyheter. 2008/04/23 .Hämtas 2008/10/30 .
 7. Hoppa upp^Taylor, Charlie (2014/11/03). “Jose Cuervo att förvärva Bushmills från Diageo” . The Irish Times . Hämtas 2014/11/03 .
 8. Hoppa upp^Bushmills kick-start 400-årsjubileum kampanj
 9. Hoppa upp^[1]
 10. ^ Hoppa upp till:a bProdukt granskning av Bushmills Black Bush Finest Irish blended whisky

About the author

Assistent

View all posts