Malahide Castle

Malahide Castle ( Irish : Caislean Mhullach IDE ), som delvis är från 12-talet, ligger, med över 260 tunnland (1,1 km 2 ) för kvarvarande egendom park (det Malahide Demesne Regional Park), nära byn Malahide , nio miles (14 km) norr om Dublin i Irland .

Gården började 1185, när Richard Talbot, en riddare som följde Henry II till Irland i 1174, beviljades de “landar och hamnen i Malahide”. De äldsta delarna av slottet går tillbaka till 12-talet och det var hem till Talbot familjen för 791 år, från 1185 till 1976, det enda undantaget är perioden 1649-60, när Oliver Cromwell beviljade det till Miles Corbet efterCromwellian erövring av Irland ; Corbet hängdes efter nedläggningen av Cromwell, och slottet återställdes till Talbots. Byggnaden var särskilt förstoras i regeringstid Edvard IV, och tornen läggas till i 1765.

Gården överlevde sådana förluster som slaget vid Boyne , då fjorton medlemmar i ägarfamiljen satt till frukost i Stora salen, och alla var döda efter kväll, och strafflagar, trots att familjen förblev katolska fram 1774.

På 1920-talet privata papper av James Boswell upptäcktes i slottet, och säljs till amerikansk samlare Ralph H. Isham av Boswell store-store-sonson Lord Talbot de Malahide .

Malahide Castle och Demesne slutligen ärvt av den 7: e Baron Talbot och hans död 1973, skickas till sin syster, Rose. År 1975 sålde Rose slottet till den irländska staten, dels för att finansiera arvsskatt. Många av innehållet, särskilt möbler, av slottet hade sålts i förväg leder till betydande offentliga tvister, men privata och statliga parter kunde hämta några.

Besöks

Slottet, tillsammans med dess dotterbolag attraktionerna, var under många år fungerade som en turistattraktion av turism Dublin, arbetar med Fingal County Council , som äger hela kungsgård. Rörelse partner är nu Shannon Heritage, som i sin tur utsett dotterbolag partner, inklusive Avoca Handweavers.

Den huvudsakliga slott kan besökas mot en avgift på en guidad-tur-enda grunden. Dessutom är det möjligt att hyra den berömda gotiska Great Hall för privata banketter. Slottet har en äta anläggning, och intill är en hantverksbutik. Slottets mest kända rum är Oak Room, och Great Hall, som visar Talbot familjehistoria.

Separat kan man besöka:

  • De Tadpolt Botanic Gardens , som ligger bakom slottet, bestående av flera hektar av växter och gräsmattor, en muromgärdad trädgård på 1,6 hektar och sju växthus, bland annat en viktoriansk tid vinterträdgård. Många växter från södra halvklotet, särskilt Chile och Australien , presenteras. Trädgårdarna visa anläggningen samla passion 7 Lord Talbot de Malahide i mitten 20-talet.

Den Demense är en av få bevarade exempel på 18th century anlagda parker, och har breda gräsmattor omgivna av ett skyddande bälte av träd. Det kan besökas fritt, med ett antal ingångar och parkeringsområden. Förutom skogspromenader och en märkt “träningsspår”, parken funktioner aktivt används idrottsplatser, inklusive en cricket pitch och flera fotbollsplaner, en 9-håls par-3 golfbana, en 18-håls pitch-and-putt Naturligtvis, tennisbanor och en boulebana område. Det finns också en modern lekplats nära slottet.

Taras Palace Museum of Childhood var tidigare placerad på Malahide Castle, men flyttade till Powerscourt nära Ennis 2011.

Rekonstruktion

Malahide Castle och den botaniska trädgården i kungsgård gick en stor förändring i 2011-2012. Slottet stängd för besökare under oktober 2011 och öppnas igen under hösten 2012. En ny enda varumärke för platsen och en uppgradering av tolkningen och anläggningar innebär att besökare nu används för att generera en enda erfarenhet som sammanför slottet, trädgårdar och Village av Mala.

Projektet innebär att vitalisera besökaren erbjuds i slottet och trädgårdar och skapa nya ljud turer och utställningar om trädgårdar och slott och nya detaljhandel / fritidsaktiviteter samtidigt bevara arvet av 800 år gamla platsen. Länkar till Malahide by och lokalsamhället är en viktig faktor i projektet. Nya skyltar som förbinder området med byn kommer att uppmuntra besökarna att tillbringa hela dagen i Malahide njuta av byn, marina, restauranger och butiker.

Speciellt de olika rum att besöka i slottet ändrades.

Tillgång

Huvudentrén till slottet Demesne är utanför Malahide Road, med tillgång även möjligt från Malahide Village. Dublin Bus linjenummer 42, 102 och 142 resor längs ena sidan av parken, ochMalahide järnvägsstation ligger nära slottet slutet av parken .

Konsertsal

Grunderna i Malahide Castle öppnades som en ny konsertsal av Fingal County Council under sommaren 2007, med konserter av Arctic Monkeys , [1] Pink , Joe Cocker , Algräsplan ochBell X1 bland andra. År 2008 ingick sina gäster Neil Young , [1] [2] Radiohead , [3] och Eric Clapton . [4] Prince utförs på slottet den 30 juli, 2011.

Se även

  • Baron Talbot av Mala
  • Thomas Talbot

Referenser

  1. Hoppa upp^ “Neil Young att spela två irländska datum” . Muse.ie . 2008-03-05 . Hämtas 2008-03-07 .
  2. Hoppa upp^ “Neil Young huvuden för slottet som Winehouse går Oxegen lineup …” . Irish Independent . 2008-03-05 . Hämtas 2008-03-07 .
  3. Hoppa upp^ “Radiohead bekräfta Dublin datum …” . Muse.ie . 2007/12/04 . Hämtas 2007/12/26 .
  4. Hoppa upp^ “Guitar kung Clapton uppradade för sommaren spelning på slottet …” . Irish Independent . 2008/01/31 . Hämtas 2008-02-01 .

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*