Powerscourt

Powerscourt ( Irish : Eastát Chuirt en Phaoraigh ), som ligger i Ennis , County Wicklow , Irland , är en stor lantegendom som är känd för sin hus och trädgårdar, idag upptar 19 hektar (47 tunnland). Huset, ursprungligen en 13-talsslott, var omfattande ändras under 18-talet av tyska arkitekten Richard Cassels , med början i 1731 [1] och slutar i 1741. En brand 1974 lämnade huset ligger som ett skal tills det renoverades 1996.

Idag gården ägs och drivs av Slazenger familjen, grundare och tidigare ägare av Slazenger sportartiklar företag. Det är en populär turistattraktion, och inkluderar en golfbana , enAvoca Handweavers restaurang och en Autograph Collection Hotel .

Historia

13-talshus

Den ursprungliga ägaren av 13-talsslott var en man vid namn La skalden , som så småningom anglicised till “Ström”. Slottets ställning var av strategisk militär betydelse eftersom slottets ägare kan kontrollera åtkomsten till de närliggande Dargle , Glencree och Glencullen floder.

Den trevåningshus hade minst 68 rum. Entrén, där familjeklenoder visades, var 18 meter (60 fot) lång och 12 meter (40 fot) bred. De viktigaste festsalen var på första våningen i stället för på bottenvåningen, desto mer typisk plats. En mil lång allé av bokträd leder till huset.

18-talshus

Powers House var omfattande ändras under 18-talet av tyska arkitekten Richard Cassels , med början 1731 och slutar 1741.

På en befallande kulle, Richard Cassels avvek något från sin vanliga mörka stil, vilket ger huset något av vad John Vanbrugh skulle ha kallat “slott luften.” Detta är mest märkbara i strukturens svår palladian fasad bookended av två runda kupolformade torn.

Kung George IV var gäst hos Richard Wingfield, femte Viscount Powers i augusti 1821. På 1830-talet, huset var en plats för ett antal konferenser om ouppfyllda Bibelns profetior, som deltog män som John Nelson Darby och Edward Irving . Dessa konferenser hölls under ledning av Theodosia Wingfield Powers, då änkekejsarinnan Lady Powers. Hennes brev och papper var publiceras i 2004, inbegripet sammanfattningar avPowersprofetiska konferenser . [2] [3]

19-tals trädgårdar

År 1844, vid en ålder av åtta, Mervyn Wingfield, 7th Viscount Powers ärvt titel och Powerscourt, som bestod av 200 km² (49.000 tunnland) av mark i Irland. När han fyllt 21, inledde han på en omfattande renovering av huset och skapade nya trädgårdar.

Största attraktionerna på grund inkluderar Tower Valley (med stentorn), japanska trädgårdar , bevingad häst statyer, Triton Lake, husdjur kyrkogård , Dolphin Pond, inhägnade områden , Bamberg Gate och den italienska trädgården. Pepperpot Tower sägs vara utformat efter en gynnad 3-tumspepperpot Lady Wingfield. Av särskilt intresse är husdjuren kyrkogården, vars gravstenar har beskrivits som “förvånansvärt personlig”.[ Behövd stämning ]

Inspiration för trädgårdsdesign följde besök av Powers till prydnadsträdgårdar vid slottet i Versailles , slottet Schönbrunn nära Wien , ochSchwetzingen Castle nära Heidelberg . Trädgården utveckling tog 20 år att slutföra 1880.

20-talet eld och renovering

1961, gården, såldes av den 9: e Viscount, Mervyn Patrick Wingfield, till Slazenger familjen, som fortfarande äger det i dag. Wendy Slazenger, dotter till den sena Ralph Slazenger, gifte sig 10 Viscount, Mervyn Niall Wingfield, 1962. Genom sina barn, Hon. Mervyn Anthony Wingfield och Honen. Julia Wingfield, kvarstår ett starkt samband mellan de två familjerna och Powerscourt.

Huset förstördes i en brand den 4 november 1974 och därefter renoverades 1996. Endast två rum är öppna för allmänheten som de en gång dök upp medan Powers hade invånare, medan resten av bottenvåningen och första våningen är nu butiksenheter.

Under 2011 Lonely Planet röstade Powers i topp tio hus i världen medan 2014, National Geographic listade Powers som nr 3 i världens topp tio Gardens.

21: a århundradet

Taras Palace Museum of Childhood

Taras Palace Museum of Childhood flyttas från Malahide Castle nära Dublin till Powers House i juni 2011. Museet har dockskåp, miniatyrer, dockor, historiska leksaker och tara palats, en av de största dockskåp i världen, på en nivå med Fairy Castle at den Museum of Science and Industry i Chicago, Illinois och drottning Marys Dolls ‘House på Windsor Castle . [ behövd stämning ]

Vattenfall

Powerscourt och dess omgivande dalen är också ägs av Powerscourt, även om de två tomter inte längre direkt ansluten. På 121 meter, är det den högsta vattenfall i Irland. 1858 inrättade sjunde Viscount Powers en hjort park runt vattenfallet, vilket resulterar i det framgångsrika införandet av den japanska Sika till Irland.

Regelbunden busstrafik från Powers till vattenfallet avbröts under 2005, men under höga sommarsäsongen, intermittenta busstrafiken är fortfarande tillgängliga. Vattenfallet är sju kilometer från Ennis, och promenera. Medan avståndet är inte oöverkomliga, kan promenader vara farlig, eftersom vägen är smal och saknar en axel för långa sträckor.

En separat ingång avgift krävs för att få tillgång till vattenfallet, som sträcker sig från 3,50 € (barn) till 5,50 € (vuxna). [4]

Golf Club

Powers Golf Club , som ligger på Powerscourt i County Wicklow, Irland , är hem för två par 72, 18-hålsbanor: öst, som skapades först, och västvärlden. Båda innehåller snabba greener och kuperade fairways, och de är var över 6900 varv lång. 1998, Östra banan var värd för PGA Championship irländarna. [5] [6]

Populärkultur

 • Huset användes som filmar plats mest känt i Stanley Kubricks Barry Lyndon , som filmades där innan 1974 eld. [ Behövd stämning ]
 • Den Slazenger familjen inbjudna Lynn Garrison att flytta sin flygfilm enhet, insamling och hangarer flygplan, från Leixlip till Powersourt flygfält 1973. Samlingen skulle funktionen i irländska produktioner, däribland Blue Max , Darling Lili , Zeppelin och Von Richthofen och Brown . Det förblev här tills 1981. [ stämningen behövde ]
 • Gården användes som bakgrund och fäderneärvda hem av “Artist” och Moll Flanders älskar intresse i filmen Moll Flanders . [ Behövd stämning ]
 • 2002-versionen av Greven av Monte Cristo filmades där. [7]
 • David Copper filmades där i 2000. [ stämningen behövde ]
 • Var är Jack? Filmades där 1969. [ stämningen behövde ]
 • Utomhus scener för 2005 filmen The League of Gentlemen s Apocalypse , som omfattar Vilhelm III av England (aka “Good kung Billy”) spelas av Bernard Hill och Queen Mary II spelas av Victoria Wood . [ Behövd stämning ]
 • En viktig scen från 1981 filmen Excalibur där Arthur kämpar Lancelot filmades vid vattenfallet. [ Behövd stämning ]
 • Powers House är det släkt- hemmet av den fiktiva Lord Francis Powers i David Dickinson serie romaner om den viktorianska detektiv ( Goodnight söta Prince , Död och Jubilee , död kallades till Bar ). [ Behövd stämning ]
 • Trädgårdarna användes för att registrera Celtic Woman ‘s Sånger från Heart DVD och TV-special. [ Behövd stämning ]
 • Den Hallmark Channel ursprungliga filmen “Smekmånad för en” huvudrollen Nicollette Sheridan filmades på gården med hjälp av externa scener i huset och vattenfallet. [8] Filmens tomten ingår en kamp mellan ägarna av “Castlewilde” (Powers) och lokal berörda medborgare om byggandet av en golfbana, som fastigheter har. [9]

Referenser

 1. Hoppa upp^ Powers House & Gardens
 2. Hoppa upp^ “Du har mail – Evangelicals nu” . Hämtad 20 juli 2016 .
 3. Hoppa upp^Viscountess, Powers, Theodosia A. (1 januari 2004). “Bokstäverna och papper av Lady Powers.” . Kapitel två . Hämtad 20 juli 2016 – via The Open Library.
 4. Hoppa upp^ “Vattenfall – Powerscourt” . Hämtad 20 juli 2016 .
 5. Hoppa upp^ “Gibbons finner perfektion i Powers” . Hämtad 20 juli 2016 .
 6. Hoppa upp^ “Bernard Gibbons hedras för service till golfbranschen – Independent.ie” . Hämtad 20 juli 2016 .
 7. Hoppa upp^ “Greven av Monte Cristo” . 25 Januari 2002 är hämtad. 20 juli 2016 – via IMDb.
 8. Hoppa upp^e-power.ie. “Wicklow Film Commission – Filmning i Irland” . Hämtad 20 juli 2016 .
 9. Hoppa upp^ http://www.hallmarkchannelpress.com/pr/honeymoon/home

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*