Tintern Abbey (County Wexford)

Tintern Abbey var en Cistercian kloster som ligger på Hook halvön , County Wexford , Irland .

The Abbey – som idag är i ruiner, av vilka en del har återställts – grundades 1203 av William Marshal, Earl av Pembroke , till följd av ett löfte han hade gjort när hans båt fångades i en storm i närheten. När etablerade, var klostret koloniserades av munkar från cistercienserklostret i Tintern i Monmouthshire , Wales , där marskalk var också beskyddare. För att skilja de två, var mor hus i Wales som ibland kallas “Tintern Major” och dess dotter abbey i Irland som “Tintern de Voto (Tintern av löfte).

Efter upplösning av klosterna klostret och dess grunder beviljades först till Sir James Croft , och sedan 1575 till Anthony Colclough av Staffordshire , en soldat Henrik VIII. Hans ättlingar blev Colclough Baronets . Den sista medlemmen i Colclough familjen att uppehålla sig vid Tintern var Lucey Marie Biddulph Colclough som done klostret till nationen. [1]Omfattande forskning och restaurering har sedan skett.

Se även 

  • Lista över kloster och priories i Irland (County Wexford)

Referenser 

  1. Hoppa upp^ “Tintern Abbey” . Wexford Web . Hämtas 2011/05/05 .

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*