25 (Adele Album)

25 är det tredje studioalbum av brittiska sångerskan och låtskrivaren Adele. Det släpptes den 20 november 2015 genom XL Recordings. Efter lanseringen och internationella framgången av hennes andra studioalbum 21, Adele anses sluta musikindustrin och gå ut på ett positivt sätt. Men bestämde hon sig för att ta en paus i stället och höja sin son. Under hennes sabbatsår, led hon av skrivkramp och omlagda studiosessioner för ett nytt album, som fruktar att hon hade förlorat sin förmåga att skriva låtar. År 2013 Adele hade ett genombrott och det material som så småningom blev 25 manifesteras med att skriva och spela in fortsätter genom 2015.

Titeln som en återspegling av hennes liv och sinnesstämning på 25 år gammal, 25 är en “make-up record”. Albumet lyriska innehåll har teman Adele “längtan efter hennes gamla jag, hennes nostalgi” och “melankoli om tidens gång” enligt en intervju med sångaren av Rolling Stone, liksom teman moderskap och ånger. I motsats till Adele tidigare verk, produktion av 25 införlivat användningen av elektroniska element och kreativa rytmiska mönster, med inslag av 1980-talet R & B och organ. Liksom 21, arbetade Adele med producenten och låtskrivaren Paul Epworth och Ryan Tedder, tillsammans med nya samarbeten med Max Martin och Shellback, Greg Kurstin, Danger Mouse, The Smeezingtons, Samuel Dixon, och Tobias Jesso Jr.

25 fick i allmänhet positiva recensioner från musikkritiker, som lovordas Adeles Vocal Performance. Albumet uppnått kommersiell framgång genom debuterar på nummer ett i mer än 25 marknader och bröt första veckan försäljningsrekord i flera länder, däribland Storbritannien och USA, i USA sålde album 3.38 miljoner exemplar under sin första vecka för övergång, vilket är den största enskilda veckor försäljning för ett album sedan Nielsen Soundscan började spåra point-of-sale musikinköp 1991. 25 så småningom blev världens mest sålda album 2015 med 17,4 miljoner sålda exemplar under året, [3] och har sålt 20 miljoner exemplar i juni 2016. Många journalister kände att albumet påverkat musikindustrin genom att uppmuntra allmänheten att återgå till att köpa fysiska album, i stället för att ladda ner eller streaming.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*