Omvända Roller

“Slå tabeller” är en låt av den brittiska sångerskan Adele och sista singeln från hennes andra album, 21. Tänkt efter ett gräl med sin före detta älskare, var låten skriven av Adele och singer-songwriter Ryan Tedder, medan produktionen fördes av Jim Abbiss. “Slå tabeller” är en pop ballad med en soulig ljud; dess instrumentering består av piano, “Broadway-värdiga” strängar och gitarr. [1] Textmässigt, beskriver låten en inhemsk tvist i vilken dess berättare antar en defensiv hållning mot en manipulativ ex-älskare. XL Recordings skickade låten till brittiska vanliga radio den 5 november 2011 som femte singeln från 21 tillsammans med “Ryktet säger”.

“Turning Tables” fick uppmärksamhet från musikkritiker, som berömde Adele sång och sin produktion. Låten nådde topp-tjugo av singellistan i fyra länder, däribland Belgien, Italien och Nederländerna. Det nå en höjdpunkt också på nummer 62 på den brittiska singellistan och 63 på den amerikanska Billboard Hot 100 diagram. Det var certifierade guld av Recording Industry Association of America (RIAA) för att sälja över 500.000 digitala nedladdningar. Adele utförde “Slå tabeller” på tv-program som Late Night with David Letterman i USA och The Jonathan Ross Show i Storbritannien och inkluderade den på Adele Live konsertturné. Amerikansk skådespelerska och sångerska Gwyneth Paltrow spelade en cover på singel i Glee “en natt av försummelse”.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*