Swinging London Town

“Swinging London Town” är en låt av den brittiska alla kvinnliga popgruppen Girls Aloud, tagen från deras tredje studioalbum Chemistry (2005). Låten är skriven av Miranda Cooper, Brian Higgins, Tim Powell, och Matt Gray, och producerad av Higgins och Xenomania. “Swinging London Town” båda krönikor och förlöjligar livet för överklassen i London, särskilt yuppies, socialites och det flickor. Influerad av techno, drog den elektroniska låten jämförelser Giorgio Moroder och Pet Shop Boys.

Samtida musikkritiker prisade “Swinging London Town” för Xenomania kreativa och skickliga produktion, medan vissa granskare noterade ironin av Girls Aloud sjunger låttexten. Under 2012 röstade fläktar för “Swinging London Town” att finnas med på den andra skivan till deluxe edition av deras greatest hits tio.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*