A Night At The Opera (Queen Album)

En natt på operan är den fjärde studioalbum av det brittiska rockbandet Queen släpptes den 21 november 1975. Co-producerad av Roy Thomas Baker och drottning, var det den dyraste skivan som någonsin uppmätts vid tidpunkten för dess release. [4 ] Albumet har fått sitt namn från Bröderna Marx film A Night at the Opera, som bandet såg en natt på studiokomplex vid inspelning. [5] [6] Albumet släpptes ursprungligen av EMI Records i Storbritannien, där det toppade UK Albums Chart för fyra icke-veckor i följd, och Elektra rekord i USA, där det nådde en topp på nr 4 på Billboard 200 och blev bandets första platina säljande album i USA. Den globala försäljningen för album är för närvarande över 6 miljoner exemplar.

A Night at the Opera har ett brett spektrum av stilar, från visor och låtar i en music hall stil, hårda rocklåtar och progressiva rockinfluenser. Det producerade också bandets mest framgångsrika singel i Storbritannien, “Bohemian Rhapsody”, som blev deras första brittiska nummer ett och ett av de bäst säljande singlar i både Storbritannien och världen.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*