Bicycle Race

“Bicycle Race” är en enda av det brittiska rockbandet Queen. Det var utsläppt på deras 1978 album Jazz och skriven av drottning frontman Freddie Mercury. Den släpptes som en dubbel A-sida enda tillsammans med låten “Fat Bottomed Girls”. Låten är känd för sin video med en cykel ras med nakna kvinnor i Wimbledon Stadium, som redigerades eller ens förbjudet i flera länder.

Låten är skriven av kvicksilver och inspirerades av att titta på den 18: e etappen av 1978 Tour de France passerar Montreux där bandet spelade in Jazz i Mountain Studios. [1] [2] Det börjar med en kör åtföljs av instrument. Kören följs av två verser i samband med en bro, både följt av en kör. Runt mitten av låten finns en solo spelas med många cykelklockor. Låten har en ovanlig ackordföljd med många moduleringar, en mätarbyte (från 4/4 till 6/8) i bryggan, och multitracked sång och gitarr harmonier. [3]
Texterna är aktuella för den tid och innehålla sociala, politiska och pop-kultur referenser, såsom religion, Vietnamkriget kriget~~POS=HEADCOMP, Watergate, droger, fiktiva karaktärer (Peter Pan, Frankenstein och Superman), och filmerna Jaws och Star Wars. Låten nämner också skådespelaren John Wayne. Texterna också nämna exclamatory Interjection, “Varmkorv!” Och idiom “Cool det, man!”
Brian May hävdar att låten var inte ett självbiografiskt porträtt av kvicksilver och att kvicksilver inte särskilt njuta av cykling, också notera att trots texter Mercury var en Star Wars fan. [4]
låten refererar bandets låt “Fat bottomed flicka” med lyriska “fett botten flickor, kommer de att rida idag”. De två låtar släpptes som en dubbel A-sidig singel.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*