Breakthru (Sång)

“Breakthru” är en låt av det brittiska rockbandet Queen. Krediteras som skrivs av drottning, var det släpptes i juni 1989 från albumet The Miracle. Singeln nådde # 7 i Storbritannien, och nådde nummer sex i Nederländerna och Irland, men misslyckades med att kartlägga i USA. Låten är anmärkningsvärt för sin video där gruppen utför låten på en öppen plattform för en snabbrörlig ånglok.

Albumversionen av låten börjar med 30 sekunders långsam stämsång. Det var tydligen skriven av Freddie Mercury för en annan låt som slutade aldrig släpps “A New Life Is Born”. [1] [2] Det sedan plötsligt ändras till ett högt tempo rocker, som skrevs av Roger Taylor. Andra sång versioner skapades genom att antingen förlänga eller skära inledningen. [3] På drottningen för en timme intervju genomfördes 1989, Mercury sade att detta var ett bra exempel på två separata bitar som kommer tillsammans för att göra en sista spåret. Han kommenterade hur bandet hade cirka 30 spår att arbeta med och bara genomfört en handfull, som arbetar på dem alla åtminstone något. [4]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*