Dessa Är De Dagar Av Våra Liv

“Dessa är dagarna av våra liv” är en låt av det brittiska rockbandet Queen. Även kredit hela bandet, det var till stor del skriven av deras trummis Roger Taylor, och är den åttonde spår på bandets 1991 album Innuendo. [1] Tangentbord programmerades av de fyra bandmedlemmarna i studion, och conga slagverk (ett syntetiskt conga) spelades in av deras producent David Richards (även om det var mimed i videon genom Roger Taylor).

Den släpptes som singel i USA på Freddie Mercury 45-årsdag den 5 september 1991 och som dubbel A-sida singel i Storbritannien tre månader senare den 9 december, i kölvattnet av Merkurius död, med seminal drottningen spåret ” Bohemian Rhapsody”. Singeln debuterade på # 1 på den brittiska singellistan, och kvar på toppen för fem veckor. [2] Låten fick en Brit Award för “Best Single” 1992. [3]

“Dessa är dagarna av våra liv” hearkens tillbaka till liknande teman 1975 drottning låten “Love of My Life”, två gånger med linjen “jag fortfarande älskar dig”. I slutet av låten, Mercury talar helt enkelt dessa ord, som han skulle göra ofta i levande versioner av “Love of My Life”. [4]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*