En Vintersaga (Queen Låten)

“Vintersagan” är en låt av drottning, från albumet Made in Heaven, släpptes 1995 efter Freddie Mercurys död 1991. Den skrevs efter Insinuation sessioner, inspirerad som Mercury stirrade ut fönstren i hans sjukhus, vid sjön Genever. Låten har en psykedelisk, drömmande känsla, och beskriver vad Mercury såg utanför fönstren.

Freddie skrev, sammansatt, och gjorde sången och tangentbord för det. I dokumentären “Queen – Champions of the World”, angavs att detta var, om inte den första, då en extremt sällsynt stil inspelning för Freddie, som det var allt utfört i en ta live i studion. Det konstaterades i filmen att Freddie alltid hade insisterat på musik som avslutas före den vokala arrangemang början, men medgav att han hade lite tid kvar och det fanns inte tillräckligt med tid att arbeta på det annorlunda.

Låten släpptes som den andra singeln från albumet. I Storbritannien singeln var också tillgänglig i en särskild begränsad upplaga grönbok CD-fodral som liknade jul omslag.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*