För Mycket Kärlek Kommer Att Döda Dig

“För mycket kärlek kommer att döda dig” är en sång skriven av den brittiska gitarristen Brian May drottning, Frank Musker och Elizabeth Lamers. [1] Låten återspeglade fördelningen av maj första äktenskap och attraktion till sin blivande hustru, Anita Dobson. [2] Det var först in av drottning runt 1988 eller tidigare, och var tänkt att vara på bandets The Miracle album 1989, men gjorde inte snittet på grund av juridiska tvister till följd av bandets beslut att alla låtar på albumet skulle skrivas av grupp som motsätter sig att individer. Efter Freddie Mercurys död 1991, arrangerade maj ett solo version, som han utförde på Freddie Mercury Tribute Concert 1992, [3] och därefter med på hans soloalbum Tillbaka till Ljuset som samma år. Utsläppt som en singel, nådde det nr 5 på den brittiska singellistan. Eftersom det var första spelas offentligt på Freddie Mercury Tribute Concert, är en vanlig missuppfattning att det var skrivet som en hyllning till Freddie Mercury, även om det faktiskt hade skrivit flera år innan han dog.

Låten visades också på 1992 samlingsalbum Nu Det är vad jag kallar musik! 23.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*