Galen Liten Grej Kallad Kärlek

“Crazy Little Thing Called Love” är en låt av rockbandet Queen. Skriven av Freddie Mercury 1979, är spåret med på deras 1980 album The Game, och även visas på bandets samlingsalbum, Greatest Hits. Låten nådde nummer två i brittiska singellistan 1979, och blev gruppens första nummer ett singel på Billboard Hot 100 i USA 1980, [4] kvar där i fyra på varandra följande veckor; det skulle vara början på drottningens popularitet i Amerika. [5] [6] Den toppade den australiska ARIA Charts i sju veckor. [7]

Efter att ha sammansatt “Crazy Little Thing Called Love” på gitarr, Mercury spelade gitarr när de utför låten live, vilket var första gången han spelade gitarr i samförstånd med drottning. [8] Drottning spelat låten live mellan 1979 och 1986, och ett liveframträdande av låten spelas i albumen Rock Montreal och drottning på Wembley. [9] [10] Sedan dess release, har låten täckts av ett antal konstnärer. Låten spelades live på 20 April 1992 under den Freddie Mercury Tribute Concert, utförd av Robert Plant med drottning. [11] Stilen på låten beskrevs av författaren Karl Coryat som rockabilly i hans 1999 bok med titeln basisten Book. [12]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*