Kroppsspråk (Queen Låten)

“Body Language” (tryckt som “Body Language ↑ ⬱”) är en 1982 dans / funk låt av brittiska rockbandet Queen. Den var skriven av bandets sångare Freddie Mercury och var en hit i Nordamerika, där den fick omfattande radiopjäs. Men endast den enda fått en ljummen reaktion i Storbritannien. Banan var den andra singeln från deras 1982 album Hot Space.

Den massiva framgång “Ett annat biter i gräset” inspirerad drottningen att tillfälligt överge sina glam och experimentell rock rötter i det tidiga 1980-talet, och experimentera med disco, funk och soul. “Body Language” och dess överordnade album Hot Space var resultatet av denna förändring. “Body Language” är känd för sin nära brist på gitarr; atmosfäriska gitarrackord prick sparsamt kroppen av låten, medan en kort två-toners riff hörs under blekna ut. Låten viktigaste funktion var sin minimala, gles produktion, med betoning av “suggestiva” texter, en “slinky” synth bas (spelas på en Oberheim OB-X), och författare Freddie Mercurys jämmer och stönanden. Den här låten spelades två gånger under den europeiska Leg, med uruppförandet var i Wien den 13 maj. Det blev ofta en ljummen reaktion, även om den levande arrangemanget var mycket annorlunda från studion. Låten spelades mycket oftare på den amerikanska ben, där sången uppnått mer kommersiell framgång.

Den fullständiga titeln på låten, både som tryckt på den enda och Hot Space album ärm, är “Body Language ↑ ⬱”. Användningen och uttal av pilarna aldrig förklaras av någon medlem av drottningen, men pilarna dök upp som en del av den inre lock konst och i sin video, där de målade på kropparna av modeller, medan Freddie Mercury bar också skjortor och en vit skinnjacka under albumets efterföljande turné som hade liknande pil mönster.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*