Tillbaka Chat

“Back Chat”, skriven av bas gitarristen John Deacon, är banan mest influerad av funk på 1982 drottning albumet Hot Space. Deacon hade valt en kompromisslös metod för att eliminera eventuella rockelement från hans låtar för Hot Space. Denna handling av trots orsakat friktion bland andra bandmedlemmarna, särskilt Brian May, som kämpat för att behålla åtminstone några berg känslor i sina funk omläggningar. [1] Efter en livlig debatt, slutligen bestämde sig bandet för att inkludera ett gitarrsolo på “Back Chat”. Det nådde # 40 på den brittiska singellistan. Banan utfördes på Hot Space tur i en snabbare tempo, med en mer rock-orienterad arrangemang. “Back Chat”, titeln, är en engelsk idiom som hänvisar till en “närgångna eller fräcka svar, särskilt till en överlägsen”. [2] I en Rolling Stone Magazine album översyn, kritikern John Milward beskrev musikstil av låten som: “a. Bovar-funk samklang med gitarrspår så fiffig som en isig dansgolvet” [3]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*