Under Press

“Under Pressure” är en 1981 låt av det brittiska rockbandet drottning som skrevs och spelades i samarbete med sångaren David Bowie. Det var med på drottningens 1982 album Hot Space. Låten nådde nummer ett på den brittiska singellistan, blir gruppens andra nummer ett hit i hemlandet (efter 1975: s “Bohemian Rhapsody”, som toppade diagram för nio veckor), och Bowies tredje brittiska nummer ett. Låten bara nådde en topp på nr 29 på den amerikanska Billboard Hot 100, och skulle re-diagram för en vecka på nr 45 i den amerikanska följande Bowies död i januari 2016. Det var också nummer 31 på VH1: s 100 Greatest Songs of the ” 80s. [1]

Låten spelades live på varje drottning konsert från 1981 fram till slutet av drottningens touring karriär 1986. [2] [3] [4] Det registreras på levande album Rock Montreal och Live at Wembley ’86. [5] [6] Låten fanns med på vissa versioner av drottningens första Greatest Hits sammanställningar, såsom den ursprungliga 1981 Elektra release i USA. Det finns med på bandets samlingsalbum Greatest Hits II, Classic Queen, och Absolute Greatest [7] liksom Bowie sammanställningar såsom Best of Bowie (2002), [8] Platinum Collection (2005) och ingenting har förändrats (2014 ).

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*