Vem Vill Leva För Evigt

“Vem vill leva för evigt” är en låt av det brittiska rockbandet Queen. Det är den sjätte spår på albumet A Kind of Magic, släpptes i juni 1986 och var skriven av gitarrist Brian May för soundtracket till filmen Highlander. [1] Låten toppade på nr 24 i den brittiska listorna. [2]

Låten används för att rama in scener i filmen där Connor MacLeod måste uthärda sin älskade hustru Heather MacLeod åldras och dör medan han, som en odödlig, förblir evigt ung. (Den senare används i episoder “The Gathering”, “Hämnden är ljuv”, “The Hunters”, “Line of Fire” och “Ledare av packen” av Highlander TV-serie). Låten titel är hämtad från en rad i en annan film gjordes av Brian May och drottningen, Flash Gordon (linjen kan höras på “Battle tema” från Flash Gordon filmmusikalbum) och är baserad på maj personliga problem [3] (det död maj far och misslyckas första äktenskap).

I filmen, Freddie Mercury ger alla de viktigaste sång, medan maj sjunger sång på den första versen på albumversionen, innan Mercury tar över större delen av resten av låten, med maj sång “Men röra mina tårar med dina läppar “under Merkurius vers och sedan den sista raden i sången,” Vem väntar alltid ändå? “. En instrumental version av låten, med titeln “Forever”, ingick som en bonus spårar på CD-versionen av albumet. Detta bidrar presenterade endast ett piano, med tangentbord ackompanjemang under kören sektionerna. Piano spår spelades in enbart av maj. Drottningen backas upp av en orkester, med orchestra av co-kompositör av filmens poäng, Michael Kamen. [1] Sedan dess release, har låten täckts av ett antal konstnärer.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*