Vi Är Vinnarna

“We Are the Champions” är en låt av det brittiska rockbandet Queen först utsläppt på deras 1977 album News of the World. [1] Skriven av sångaren Freddie Mercury, är det en av drottningens mest populära låtar, och en av rockens mest kända anthems. [2]

Låten var en världssuccé, nådde nummer två i brittiska singellistan, och nummer fyra på Billboard Hot 100 i USA. [3] [4] Under 2009, “We are the champions” installerades in i Grammy Hall of Fame, [5] och röstades världens favoritlåt i en 2005 Sony Ericsson världsmusik enkät. [6] Under 2011, ett team av vetenskapliga forskare slutsatsen att låten var catchiest i historien av populär musik. [7]

“We are the champions” har blivit en hymn för segrar vid idrottsevenemang, [2] även som officiell signaturmelodi för 1994 FIFA World Cup, och har ofta använts eller refereras i populärkulturen. Låten har också täckts av många konstnärer.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*