100 År Sedan

“100 år sedan” är en låt av Rolling Stones med på deras 1973 album Goats Head Soup.

Kredit Mick Jagger och Keith Richards, sade gitarristen Mick Taylor vid tidpunkten för dess release, “En del av låtarna vi använde (för album) var ganska gamla. “100 år sedan” var en som Mick [Jagger] hade skrivit två år sedan och som vi hade inte riktigt fick runt till att använda förut. “[1] Låten beskrivs av Tom Maginnis i sin recension att ha en” längtande luft med ett land lilt … innan flera tempoförskjutningar i en funky, sped upp spår … “[2] låttexten se Jagger reflektera på åldrande;

Nu är alla mina vänner bär oroliga leenden, Living ut en dröm om vad de var; Tycker du inte att det är ibland klokt att inte växa upp?

Gick ut walkin ‘genom skogen häromdagen; Kan du inte se fåror i pannan? Vad anbud dagar, hade vi inga hemligheter gömde undan; Nu verkar det ungefär hundra år sedan

Låten svänger sedan till en distinkt uppdelning, sakta avsevärt innan Jagger börjar sjunga en vers i en märkbar drawl, innan fortkörning back-up och förvandlas till en funk sylt slags. [2]

Inspelningen ägde rum på Kingstons Dynamic Sound Studios i november och december, 1972, med en slutlig blandning genomfördes i juni 1973. Jagger utför sång och åtföljs av Taylor på underlag. Taylor utför låtens gitarrer medan Keith Richards och Charlie Watts utför bas och trummor, respektive. Nicky Hopkins ger piano medan Billy Preston utför Clavinet. [3]

“100 år sedan” endast spelas på två uruppföranden av European Tour 1973, och har inte utförts bor sedan. [Behövd stämning]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*