2000 Ljusår Från Home

“2000 ljusår från Home” är en låt från The Rolling Stones ‘1967 psykedelisk rock album Their Satanic Majesties Request. [1] Skriven av Mick Jagger och Keith Richards, verkade det också som B-sida till den amerikanska singeln “Hon är en regnbåge”, och kartlagt som en singel i Tyskland. Jagger rapporten skrev texterna i Brixton fängelset efter hans övertygelse på drogavgifter i juni 1967. [2] Låten spelades in av bandet i Olympic Studios under juli 1967. Arbetsnamnet för instrumental uppbackning var “Toffee Apple”. Den framstående stråk del spelas av Brian Jones på Mellotron.

Antalet var regelbundet presenterat under Stones ‘1989-90 Steel Wheels / Urban Jungle Tours; fram till 1997, när “Hon är en regnbåge” sattes också till bandets scenen repertoar, var det enda spåret från Satanic Majestäter att bandet hade utfört i samförstånd.

Efter att försvinna från låtlistor helt i 23 år, “2000 ljusår från hemmagjorda” genomfördes den 29 juni 2013 till Glastonbury Festival i Storbritannien.

Låten används i filmen Män i svart 3.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*