2120 South Michigan Avenue

“2120 South Michigan Avenue” är ett original avgörande av Rolling Stones registreras för sin andra EP fem av fem. Det var också utsläppt på deras andra amerikanska album 12 x 5 1964. Composer krediter går till Nanker Phelge, en titel som kredit lika för alla medlemmar i bandet. I boken Rolling med Stones, Bill Wyman påminner om att kompositionen inleddes med honom spela en bas riff och att de andra följde på störning. [1]

Titeln syftar till adressen för kontor och inspelningsstudior av Chess Records och Checker Records i Chicago där de fem låtar till EP spelades in i juni 1964. [2]

Allmusic granskare Richie Unterberger beskrev låten som “en stor Groovin ‘ursprungliga blues-rock jam”. [3] Låten släpptes ursprungligen på drygt två minuter i längd, bleknar tidig grund av tidsbrist som finns på en konventionell EP 1964. En hellång (03:38 minuter) version visas på 1964 västtyska Decca LP runt och runt, och 2002 CD återutgivning av 12 X 5. [3] Det finns också en sällsynt andra take som har en grövre, mer blues-baserade ljud än den mer kända fem av fem berg spår version. [4] Denna version, med sin korta men distinkt tremolo gitarriff, var under övervägande som titelspåret på en eventuellt unreleased 1964 blues album. [5]

År 1965 släppte Sly Stone en enda, kärnmjölk som kopierade 2120 South Michigan Avenue riff och övergripande ljud. Under 2011, George Thorogood och Destroyers släppte ett album som heter 2120 South Michigan Ave., som innehåller en cover på den här låten samt covers på andra Chess Records artister.

Washington DC DJ Cerphe Colwell på WHFS skulle spela det som hans signatur låt i slutet av sin dagliga sändningar på 1970-talet.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*