Anslutning (The Rolling Stones Låt)

“Connection” är en låt av den brittiska rock’n’roll bandet The Rolling Stones, presenterat på deras 1967 album mellan knapparna. Den var skriven av Mick Jagger och Keith Richards (men mestadels Richards), presenterar sång av dem båda och sägs vara om de långa timmarna bandet tillbringade på flygplatserna. Texterna innehåller mycket rim baserat på ordet anslutning. Texten återspeglar också mycket starkt trycket bandet var under av 1967:

Mina väskor de får en mycket nära inspektion, jag undrar varför det är att de misstänker dem, de är döende för att lägga mig till sin samling, och jag vet inte om de ska låta mig gå

Låten är skriven före Jagger, Richards och kolleger Rolling Stone Brian Jones greps av polisen för droger.

Även om det var aldrig utsläppt som en singel, är det en populär levande musik. Låten i sig är byggd på en mycket enkel ackordföljd med en upprepande trummönster, Chuck Berry-liknande gitarr från Richards, piano Jack Nitzsche, tamburin och organ pedaler av multiinstrumen Jones, och basen av Wyman. Jagger, Jones, och Wyman senare overdubbed handklapp. Jagger sade 1967, “Det är jag slår mina händer på den bastrumma.”

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*