Dancing With Mr D

“Dancing with Mr D.” är öppningsspåret av rock and roll bandet The Rolling Stones 1973 album Goats Head Soup.

Skriven av Mick Jagger och Keith Richards, “Dancing with Mr D.” är en ruvande rocker i linje med mycket av Stones “funk inspirerat inspelningar från Goats Head Soup era. Låten öppnar med ett riff från Richards framträdande upprepas hela låten. Jagger texter anspelar på antingen dalliance med en Succubus eller död;

Ner på kyrkogården där vi har vår träffas,

Luften luktar sött, luften luktar sjuka;

Han ler aldrig, hans mun bara vrider,

Andningen i mina lungor känns klängande och tjock;

Men jag vet hans namn, han heter Mr D,

Och en av dessa dagar, han kommer att göra er fria

Låten skulle bäst tjäna som en introduktion till de Stones studio baserade ljud i mitten av 1970-talet efter det utbredda episka Exile on Main St. inspelning började vid Dynamic Sound Studios i Kingston, Jamaica och skulle fortsätta på Village Recorders i Los Angeles och Island Recording Studios i London. Billy Preston, som hade bidragit på ett par låtar med Stenar i det förflutna, skulle bli en tung medarbetare under de närmaste album och här utför Clavinet. Nicky Hopkins belyser med pianon hela medan Rebop Kwaku Baah och Pascal utför slagverk. Mick Taylor utför elektrisk slide guitar samt bas medan Charlie Watts utför trummor.

“Dancing with Mr D.” har utförts av Stones endast på deras 1973 turné i Europa. Det tjänade som B-sida till album mate “Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)”.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*