Dear Doctor (Sång)

“Dear Doctor” är en låt av engelsk rock’n’roll band Rolling Stones som presenteras på deras 1968 album Beggars Banquet.

Skriven av Mick Jagger och Keith Richards, “Dear Doctor” är ett land låt med blues böjningar. Det är ett bra exempel på de akustiska gitarrbaserade kompositioner som har tjänat Beggars Banquet sitt rykte som Rolling Stones “tillbaka för att bilda”. Bill Janovitz säger i sin recension av låten, “Med alla akustiska instrument – gitarr, please piano, 12-strängad, munspel, tamburin, och ståbas – … bandet lyckas låta autentiskt gammaldags och primitiv, med Mick Jagger anställa fake-amerikanska hick accent att han skulle fortsätta att bryta i framtiden blues och siffror land i hela Stones karriär. “[1]

På Rolling Stones ‘experiment med land, Jagger sade i 2003, “Landet låtar, som” Factory Girl “eller” Dear Doctor “, på Beggars Banquet var verkligen pastisch. Det finns en känsla av humor i countrymusik i alla fall, ett sätt att se på livet på ett humoristiskt slags sätt – och jag tror att vi bara erkänner att del av musiken “.

Låten berättar historien om en ung man upptäcker hans fästmö har övergett honom den dag de ska gifta till hans lättnad;

“Jag var tremblin, som jag sätta på min jacka, hade det veck som vass som en kniv, Jag sätta ringen i min ficka, men det fanns en anteckning, och mitt hjärta hoppade i min mun ”

“Där stod” Darlin ‘, jag är ledsen att skada dig. Men jag har ingen mod att tala med ditt ansikte. Men jag är i Virginia med din kusin Lou, det inte finnas några bröllop dagens ”

Janovitz sammanfattar: “Jagger kan peta roligt lite, men han kunde inte spika språkbruk av karaktärerna så exakt om han inte hade studerat det noga som ett fan av musik … På ett sätt har de varit musikvetare, tolka musikaliska former som riskerade att dö ut. Den råa kvalitet “Dear Doctor” och resten av albumet var en välkomnande ljud i öronen på de flesta stenar fans förlorar tålamod med deras experiment på Their Satanic Majesties Request. “[1]

“Dear Doctor” spelades in på Londons olympiska Sound Studios mellan 13 och 21 maj 1968. Trots sitt utseende på ett av Rolling Stones “mer kända album,” Dear Doctor “har aldrig varit förs live av bandet. Det verkar på samlingsalbumet Slow Rollers. [2]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*