Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)

“Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)” är den fjärde spåret på The Rolling Stones ‘1973 album Goats Head Soup.

Skriven av Mick Jagger och Keith Richards, “Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)” ‘s texter avser två berättelser: en är en berättelse om New York polisen skjuter en pojke “rakt igenom hjärtat” eftersom de misstog honom för någon annan och den andra av en tio-årig flicka som dör i en gränd av en överdos. Ingen av dessa händelser är kända för att vara saklig. Men är det verkligen möjligt att Jagger införlivas texterna vissa delar av en ökänd polis skytte som ägde rum vid tiden låten släpptes.

I april 1973 en tio-årig pojke vid namn Clifford Glover var med sin far när civilklädda polisen stoppade dem under vapenhot i Queens i New York City, förmodligen ha misstagit två för misstänkta i ett väpnat rån (rånarna beskrevs som är ca en fot längre än pojken). Pojken och hans far drev, som fruktade att de skulle vara offer för ett rån. Polisen jagade dem och en officer sköt 10-årig pojke i ryggen och dödade honom. Kulan in Glover nedre ryggen och kom på toppen av bröstet (dvs gick igenom hans hjärta). Fallet ledde till upplopp och mord åtal mot officeren, som senare friades i en juryrättegång. [1]

Efter berättar historien om polisen skjuta fel person, Jagger sjunger,

Du heartbreaker, med 0,44, jag vill riva din värld för sig.

Den .44 Magnum patron hade nyligen blev känd genom 1971 filmen Dirty Harry, där Harry Callahan använder “den mest kraftfulla vapen i världen” att rengöra gatorna av brott. Texterna kompletterar musiken, som Rolling Stone magazine beskrivs som “urban R & B”, på grund av dess funk inflytande och framträdande Clavinet del (spelad av Billy Preston). [2]

“Doo Doo Doo Doo Doo (Heartbreaker)” antecknades först i november och December 1972 innan de åter registrerats tidigt följande sommaren. Jim Pris arrangerade sång horn och spelade sax, medan Chuck Findley tog över för Pris på trumpet. Mick Taylor spelade gitarr del (som har användning av en wah-wah-pedal och en Leslie högtalare), Richards spelade bas; Preston spelar Clavinet (även med hjälp av en wah-wah), och RMI Electra Piano. [3] Utsläppt som den andra singeln från Goats Head Soup i USA endast (efter # 1 hit “Angie”), nådde det # 15 i USA på Billboard Hot 100 och har varit en stapelvara på AOR och klassiska rockradiostationer.

Låten dök upp på den amerikanska versionen av samlingsalbumet Rewind (1971-1984).

Den presenterades i seriefinalen av CBS drama Cold Case, säsong tre finalen av Blue Bloods, [4] och 2013 David O. Russell film American Hustle. [5]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*