Du Fick Silver

“Du fick Silver” är en låt av engelsk rock’n’roll bandet The Rolling Stones från deras 1969 album Let It Bleed. Det var också utsläppt som B-sida till “Let It Bleed” singel i Japan.

Recorded den 18 februari 1969 “You Got Silver” är den första Stones låt att presentera gitarristen Keith Richards på solo bly- röst- hela (Richards tidigare sjöng separata sång på delar av “Någonting hände mig igår” från mellan knapparna och ” salt av jorden “från Beggars Banquet). [3] En av Richards egna kompositioner, “You Got Silver” sägs ha skrivits om hans dåvarande flickvän Anita Pallenberg.

“Hey babe, fick du min själ, du fick silver, du fick guldet

En blixt av kärlek har gjort mig blind, jag bryr mig inte, nej, det är ingen stor överraskning ”

“Du fick Silver” var de sista Stones inspelning med Brian Jones att släppas. Han spelar autoharp, en av hans två framträdanden på albumet. Bandet spelade in en version av låten med Jagger på ledningen, men valt att använda Richards version för den officiella utgåvan. Jagger versionen har sedan dess blivit en välkänd bootleg. Jones autoharp bidrag kan endast höras tydligt på den alternativa mix med Jagger på sång och det är bara spelat under den del av verserna där trummorna gå i. Wyman s basspel står också mer i outgivna alternativa mix. Blandningen tjänsteman / album har autoharp antingen blandat mycket låg eller tas bort helt och hållet till förmån för Nicky Hopkins s pålägg orgel och piano och lägger till en bakåt echo effekt tillämpas på Richards slidegitarr spår.

Låten spelades levande för första gången under No Security Tour 1999. Det kom ut igen genom Richards för 2005-2007 A Bigger Bang Tour. En November 1, 2006 livespelning fångas på 2008 konsert film Shine en ljus presenteras på album med samma namn. Låten spelades också under Rolling Stones 50 och räkna tour, och en jul 2013 prestanda visas på Hyde Park Live, med Ron Wood spelar slidegitarr. Under liveframträdanden, är låten mycket känd för att sjungas av Richards utan att spela gitarr eller något annat instrument.

“Du fick Silver” presenterades i Michelangelo Antonioni film Zabriskie Point.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*