Emotionell Rescue (Sång)

“Emotional Rescue” är en låt av den engelska rock ‘n roll band, The Rolling Stones. Den var skriven av Mick Jagger och Keith Richards och presenteras på deras 1980 album Emotional Rescue.

Inspelad mellan juni och oktober 1979 “Emotional Rescue” är en disco-influerad antal, något liknande bandets 1978 träff “Miss You”. Låten är anmärkningsvärt som en av de tidigaste låtar av gruppen för att visa den växande klyftan mellan Jagger och Richards. Även Richards spelar gitarr och lagt körsång mot slutet av det här spåret, han noterade att inte ha velat i vilken riktning Jagger försökte ta bandet med disco-liknande kompositioner, även om detta kan ha överdrivits av pressen och Richards “hard-rock-orienterad bild.

Mick skrev låten på ett elektriskt piano och från början var det sjungit i falsett (liknande Marvin Gaye ledningen sång på hans 1977 hit “Fick ge upp det”). När låten kom in i studion de höll elpiano och falsett bly. Med Ronnie Wood på bas och Charlie Watts på trummor de arbetade ut sången. De tillade sedan saxofon. [2] Bobby Keys spelar saxofon del. [3] Basist Bill Wyman spelar synt på skivan, medan Jagger och Ian Stewart spelar elpiano. Wyman s synthesizer kan höras svagt under verser på höger kanal / högtalare och spelar ett enkelt mönster av några toner med hjälp av en sträng-synth inrättas.

Jagger sade låten handlade om “en tjej som är i någon form av manlighet problem”, inte att hon skulle bli galen men hon är “bara lite skruvas upp och han vill vara den som hjälper henne ut”. [2]

Utsläppt som album bly- singel den 20 juni 1980, “Emotional Rescue” mottogs väl av några fans. Andra fans av Rolling Stones arbete noterade riktningsändring och var besviken över det. Nå # 9 på den brittiska singellistan och # 3 i USA. “Emotional Rescue” blev populär nog att funktionen på alla bandets senare samlingsskivor.

Trots turnera flitigt sedan låten släpptes 1980 hade Stones aldrig utförde spår i samförstånd fram till 3 maj 2013, när Stones debuterade låten i deras uppsättning lista med en något annorlunda arrangemang under bandets första utställning 2013 benet av 50 och räkna … tur, i Los Angeles, Kalifornien.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*