Har Någon Sett Min Bebis?

“Vem som helst sett mitt barn?” Är en låt av den engelska rockbandet The Rolling Stones med på deras 1997 album Bridges to Babylon.

Skriven av Mick Jagger och Keith Richards, sången bär också skriva poäng för kd lang och Ben Mink. [1] Låten är känd för sin kör, vilket låter slående lik Langs 1992 hitlåten “Constant Craving”. Jagger och Richards påstod sig ha aldrig hört låten innan, bara att ha upptäckt likheten innan låtens release. Som Richards skriver i sin självbiografi Livet, “Min dotter Angela och hennes vän var på Redlands och jag spelade skivan och de börjar sjunga denna helt annan låt över det. De hörde KD Lang “Constant Craving.” Det var Angela och hennes vän som copped det. “[2] De två gav Lang kredit, tillsammans med sin co-writer Mink, för att undvika eventuella stämningar. Efteråt sade Lang hon var “fullständigt hedrad och smickrad” genom att ta emot låtskrivande krediter. [3] [4]

“Vem som helst sett mitt barn?” Är en typisk sång från Bridges to Babylon-eran Stones. Den har omfattande inspirationer, inklusive provtagning av hip-hop-artisten Biz Markie, vilket gör det till ett av de få låtar av The Rolling Stones att inkludera provtagning (Bridges to Babylon är den enda Rolling Stones album att inkludera provtagning). Bas och keyboard på låten utförs av Jamie Muhoberac medan Waddy Wachtel utför akustisk gitarr. Låten har en distinkt R & B känsla, som drivs av Muhoberac s bas. Jagger, Richards, och Wachtel utföra elgitarrer.

Tillfällighet “Har någon sett My Baby” rapporteras ha varit titeln på en sång skriven och inspelad av Brian Jones efter att ha lämnat Rolling Stones. [5]

Låten var en världshit 1997 och nådde Top 20 i Europa, # 1 på Kanadas singlar och rock diagram och # 3 på Billboard mainstream Rock Band. [Behövd stämning] Videon är kanske bäst som minns för att presentera Angelina Jolie. [6] Hon framstår som en strippa som lämnar mitten av prestanda att vandra New York City. “Vem som helst sett mitt barn?” Skulle gå på att vara den enda spår från Bridges to Babylon att visas på Stones 2002 karriär retrospektiv Forty Licks.

Det framfördes live på de flesta 1997/98 konserter och en gång i 2016.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*