Hela Linjen

“All Down the Line” är en låt av rockbandet The Rolling Stones som presenteras på deras 1972 album Exile on Main St .. Även vid ett tillfälle tänkt att vara den ledande singeln från albumet, [1] det slutligen utsläppt som en singel som b-sidan av “Happy”.

Skriven av Mick Jagger och Keith Richards, “All Down the Line” är en rakt framåt elektrisk rocklåt som öppnar sidan fyra av Exile on Main St .. En akustisk version av låten spelades in i 1969 under de tidiga sessioner vad som skulle bli Sticky Fingers. [2] Inspelningen ägde rum på Olympic Sound Studios i London och Sunset Sound Studios i Los Angeles.

Presenterat på inspelningen är Jagger på sång och körer med Richards och Kathi McDonald. Bill Wyman utför elbas medan Bill Plummer utför akustisk standup bas. Mick Taylor utför elektriska slide guitar medan Richards utför elektrisk gitarr. Med Charlie Watts på trummor, producent Jimmy Miller utför maracas. Bobby Keys och Jim Pris ge stöd på saxofon och trumpet och trombon, respektive. [3] Nicky Hopkins utför på piano.

Rolling Stones gav ökänt Los Angeles radiostation en demo av “hela linjen” för att spela medan de körde runt och lyssnade på den på radion, [3] [1], men “hela linjen” ‘s största fordran känd kan vara dess nära konstant utseende på Rolling Stones turer sedan lanseringen av exil. [behövd stämning]

Efter lanseringen av Exile on Main St., Allen Klein stämde Rolling Stones för brott mot avveckling eftersom “hela linjen” och fyra andra låtar på albumet komponerades medan Jagger och Richards var under kontrakt med sitt företag, ABKCO. ABKCO förvärvade utgivningsrättigheterna till låtarna, vilket ger en andel av royalties från Exile on Main St., och kunde publicera ett annat album av tidigare utgivna Rolling Stones låtar, mer Hot Rocks (Big Hits & Fazed cookies). [4]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*