Honky Tonk Kvinnor

“Honky Tonk Women” är en 1969 hitlåt av The Rolling Stones. Utsläppt som en singel endast frisättning (även om ett land version ingick på “Let It Bleed”), den 4 juli 1969 i Storbritannien och en vecka senare i USA, toppade det listorna i båda nationerna. [3]

Låten är skriven av Mick Jagger och Keith Richards på semester i Brasilien från slutet av december 1968 till början av januari 1969 inspirerad av brasilianska “caipiras” (invånare i landsbygds, avlägsna delar av delar av Brasilien) at the ranch där Jagger och Richards var vistas i Matão, São Paulo. [4] Två versioner av låten spelades in av bandet: den välbekanta träff som dök upp på 45 singel och sin samling av 1960-talet singlar, genom det förflutna, Darkly (Big Hits Vol. 2); och en honky-tonk version med titeln “Land Honk” med lite olika texter, som visades på Let It Bleed (1969).
Tematiskt en “honky tonk kvinna” avser en dansande flicka i en västerländsk bar som kan fungera som en prostituerad; inställningen för berättelsen i första versen av blues versionen är Memphis, Tennessee, medan “Land Honk” ställer den första versen i Jackson, Mississippi. [5]
Jag träffade en gin indränkt bar rum drottning i Memphis
Jag sittin “i en bar, Tippin ‘en burk i Jackson

Bandet initialt banan kallas “Land Honk”, i London i början av mars 1969. Brian Jones var närvarande under dessa sessioner och kan ha spelat på den första handfull tar och demonstrationer. Det var hans sista inspelning med bandet. [6] [7] Låten förvandlades till det välbekanta elektriska, riff-baserad hitsingeln “Honky Tonk Women” någon gång under våren 1969, före Mick Taylor delta i gruppen. [2] I en intervju i tidningen Crawdaddy !, Richards poäng Taylor för att påverka spåret: “… låten skrevs ursprungligen som en riktig Hank Williams / Jimmie Rodgers / 1930 land sång. . Och det blev vände till denna annan sak av Mick Taylor, som hamnade i en helt annan känsla, att kasta den från väggen på ett annat sätt “[8] I 1979 Taylor påminde det här sättet:” Jag definitivt lagt till något till Honky Tonk Women, men det var mer eller mindre komplett när jag kom och gjorde mina pålägg. “[9]

“Honky Tonk Women” är utmärkande eftersom det öppnar inte med en gitarr riff, men med ett beat spelas på en cowbell. Rolling Stones producent Jimmy Miller utförde koskälla för inspelningen.
Konserten återgivande av “Honky Tonk Women” på Get Yer Ya-Ya Out! (1970) skiljer sig avsevärt från studion hit, med en markant olik gitarrinledningen och den första framträdande på vinyl av en helt annan andra versen.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*