Kommande Besegra Igen

“Coming Down Again” är en låt av The Rolling Stones med på deras 1973 album Goats Head Soup. Det sjungs som en duett av Keith Richards och Mick Jagger.

Kredit Jagger / Richards, “Coming Down Again” är till stor del ett verk av Richards, som gick så långt som att säga, “Coming Down Again” är min sång “vid tidpunkten för dess release. En långsammare ballad liknande humör till ett annat spår på albumet, “Angie”, texterna berättar om Richards relation med dåvarande flickvän Anita Pallenberg, som hade valt att överge sin romantiska kontakter med sin vän och bandmate Brian Jones till förmån för en med Richards. [1]

“Dela dina tankar, det finns inget du kan dölja; Hon var döende för att överleva;

Jag var fångad, oh, lurade; Hon visade ingen överraskning ”

“Halkade min tunga i någon annans cirkel; Provsmakning bättre ev’ry tid;

Han blev grön och försökte få mig att gråta; Vara hungrig, är det inte något brott ”

Låten öppnar med Stones inspelning veteran Nicky Hopkins spelar keyboard front och center tillsammans med en vätska, framträdande bassline utförs av Mick Taylor. Gitarrer utförs av Richards, som använder wah-wah-pedal för en stor del av låten (en effekt som ofta används på Goats Head Soup), liksom Leslie högtalare. Charlie Watts utför en “varumärke start-stopp trumma arrangemang … som nu hade blivit en välbekant enhet.” [2] Bobby Keys utför en saxofon solo nära mitten av låten. Sessionen gitarristen Miles Miller tros ha fastställts gitarr linjer som inte gör det på den slutliga albumversionen. Jagger ger stöd till Richards på körer.

Inspelad i Kingston Dynamic Sound Studios i november och december 1972, “Coming Down Again” anses vara en av Richards bästa bly vokala prestationer. [2] Trots vissa popularitet, har Richards aldrig framförde låten live på turné med Rolling Stones.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*