Maskros (Sång)

“Maskros” är en låt av den engelska rock ‘n roll bandet The Rolling Stones, skriven av Mick Jagger och Keith Richards, och först utsläppt som en B-sida till “Vi älskar dig” i augusti 1967. En till synes lättsam låten (med hänvisningar till de engelska barns lek för att använda seedheads av maskrosor som klockor) om än med en underton av längtan, nådde det # 14 i USA, och blev effektivt A-sidan finns (som vassare “Vi älskar dig” besviken # 50 på US sjökort). Detta återspeglas i “Maskros” som förekommer på både den amerikanska och den brittiska versionen av Genom det förflutna, Darkly (Big Hits Vol. 2) 1969, medan “Vi älskar dig” dök upp bara på den brittiska versionen.

Den första demoversion av “Maskros” spelades in i november 1966; Det var ursprungligen titeln “ibland glad, ibland Blue”, hade olika texter, och sjöngs och spelades av Keith Richards. På den utgivna versionen, Mick Jagger sjöng sång.

Rolling Stones har aldrig utfört “Maskros” live, [1] ändå det har inkluderats på flera sammanställningar, bland annat genom det förflutna, Darkly (Big Hits Vol 2.), Mer Hot Rocks (Big Hits & Fazed cookies), Singles Collection : London år, och Rolled Gold +: Det mycket bäst av Rolling Stones.

Den ursprungliga singelfrigörare hade en bleka in coda bestående av en kort piano avsnitt från A-sidan, “Vi älskar dig”; codaen saknas på de flesta samlingsalbum, som inkluderar låten i en 3:32 redigera, men det kan höras, till exempel på Singles Collection: The London år.

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*