Up (The Saturdays Sång)

“Up” är en låt av brittisk-irländska inspelning tjejgruppen The Saturdays från deras debut album, Chasing Lights (2008). Det var co-skriven av spårets producenter, Josef Larossi och Andreas Romdhane Quiz & Larossi, i samarbete med Ina Wroldsen. “Up” släpptes första gången av fascination och Polydor den 12 oktober 2008 som den andra singeln från Chasing Lights. Det åtföljdes av en B-sida med titeln “krascha ner”; ursprungligen spelades in av Nolans 1982, och skriven av Benjamin Findon, Robert Puzey och Mike Myers, och producerad av Jewels & Store. [2] Den lördagar tidigare samarbetat med Ina Wroldsen för sin debutsingel “Om detta är kärlek”, samt sex andra spår som valts för albumet. Låten är optimistisk och har framstående danspop och electropop genre egenskaper. Den innehåller lyriska influenser från känslor av feminism och självförtroende i en personlig relation med din älskare.

“Upp” fick huvudsakligen positiva recensioner från samtida musikkritiker. Den 19 oktober 2008 debuterade som nummer fem på den brittiska singellistan med en försäljning på 26.593 i sin första veckan. Det blev gruppens andra raka topp tio hit i Storbritannien och certifierat Silver av British Phonographic Industry. Det var The Saturdays “bäst säljande singel på den tiden, med en omsättning på över 311 tusen exemplar i Storbritannien ensam. Singeln blev gruppens första diagrammet hit i Irland där det nådde nummer elva, det också nådde nummer 15 på den europeiska Hot 100 singellistan.

“Upp” åtföljdes av en musikvideo som regisserades av Harvey B. Brown och släpptes den 2 september 2008. Videon har gruppen utför dansrutiner i sin signatur-färgad klädsel och hoppa från stora pelare. Den lördagar framförde låten som en del av deras setlist för deras turné, The Work Tour. Det genomfördes också av gruppen på olika tv-program, bland annat: Kids Choice Awards, ljud och Alla älskar Lil Chris.

Popjustice rankad “Up” som åttonde bästa singel 2008 i sin lista över “Top 104 singlar av 2008”. [3] Låten också användas för att säkerhets TV-reklam och trailers till populära amerikanska tv-serien, Ugly Betty. [4]

About the author

Assistent

View all posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*