American Anti-Vivisection Society

Den amerikanska Anti-Vivisection Society ( AAV ) är en organisation som skapats med målet att eliminera ett antal olika förfaranden som utförs av medicinska och kosmetiska grupper i förhållande till djurplågeri i USA. Det syftar till att hjälpa förbättring av djurlivet och människa-djur interaktion genom lagstiftning reformer.

Historia

Den amerikanska Anti-Vivisection Society grundades av Caroline Earle Vit 1883 i Philadelphia . Gruppen har inspirerats av Storbritanniens nyligen gått djurplågeri Act 1876 . Samhället började med målet att reglera användningen av djur inom vetenskap och samhälle. Efter några år bytte avsikten från reglering till ett fullständigt avskaffande av vivisektion i vetenskapliga tester. De två första medlemmarna – Caroline Earle Vitt och Mary Frances Lowell – arbetade med sina män i Pennsylvania samhället för att förebygga djurplågeri (PSPCA), men kände att deras kapacitet utökas utöver vad PSPCA hade att erbjuda och i 1869, grundade kvinnors gren av PSPCA (idag kallas kvinno Humane Society).

De första amerikanska djurförsök anläggningar öppnades på 1860-talet och 1870-talet, mycket till bestörtningen av djurrätts pionjärer. Caroline Vit reste till London för att träffa Frances driver Cobbe , kvinnan som ledde Victoria Street Society och hade grymhet Animals Act passerat. Caroline Vit tillbaka i 1883, full av idéer efter att ha talat med Cobbe, och förvandlade WBPSPCA i den amerikanska Anti-Vivisection samhälle. Efter två år i gruppen försökte få lagstiftning som antogs, föreslår proposition till Begränsa Vivisection, som besegrades. Efter att ha fått lite exponering, många inom det medicinska området började sidospår med AAV. Sedan dess har gruppen konsekvent arbetat med att utbilda allmänheten i frågor som rör djurplågeri samt arbetat med den amerikanska federala regeringen i förbigående lagstiftning för djurens rättigheter. [1]

Kampanjer

Anti-vivisektion

Störst anledning till oro i den amerikanska Anti-Vivisection samhälle är genomförandet av vivisektion i medicinska tester. Vivisektion är något experiment som utfördes på ett ämne som fortfarande lever vid tidpunkten för förfarandet och, bortsett teknikaliteter och förfarande misslyckanden, fortfarande vid liv efteråt. Men med någon experimenterande det kommer försök och misstag. Dessutom är fördelen med ett experiment okänd. Eftersom i stort sett är den anti-vivisektion rörelsen en moralisk kamp är det svårt att definiera i konkreta termer. Forskare hävdar att deras tester möjligen bättre hela mänskligheten och ofta skulle kunna hävda att det är viktigare att riskera livet för djur om det innebär att åstadkomma förbättringar av den mänskliga rasen [ stämningen behövde ] . Anti-vivisectionists hävdar att de flesta Vivisektion är onödiga och sann arbete bör göras med cell- och vävnadsprover, ser som vivisektion är en föråldrad form av experiment till att börja med. [ Behövd stämning ] George Bernard Shaw säger att “som en vivisektion är experimentellt, är det inte alltid eller ens ofta säker på att resultatet av en operation kommer att spara något lidande alls.” [2]

Det finns en stor debatt mellan anti-Vivisektion och forskare när det gäller värdet av dessa vetenskapliga experiment. Som anti-vivisektion rörelsen berodde på medkänsla mot djur (som fortfarande gör i dag), det finns en annan aspekt. Det är vad Dr Pietro Croce beskriver som den “nya anti-vivisectionist” [3] en person vars resonemang för att upplösa vivisektion kommer från medicinska och vetenskapliga synvinkel, att det finns en verklig risk med att använda djur testade droger på människor. Som Dr Croce påstår, “inte existerar en experimentell modell av den mänskliga arten.” [4] Vilket innebär helt enkelt att man inte kan förvänta sig resultat som härrör från djurförsök biologiskt olika från människor att vara verkligt representativ för något välgörande för människor [ stämningen behövde ] .

Pund beslag

Olika utpressare engagera sig i något allmänt oerhörd kallas pund beslag. Det är när någon tar katter och djur från pundet, ibland även pounds själva och sälja djuren till olika testanläggningar. Djuren även krävs att släppas till återförsäljare efter en tid på ett pund. Detta ses som ett substitut för dödshjälp på många platser och var under en tid, betraktas som en etisk ersättare. Eftersom djuren i ett pund som är friska och icke-aggressiv är de mest uppskattade av laboratorier för testning, de är också de mest sannolikt kommer att antas av familjer. Den AAV hävdar att eftersom dessa djur kunde gå till bra hem i stället för testanläggningar, bör det finnas förbud och restriktioner på pounds för att förse återförsäljare med dessa djur. Många stater börjar att genomdriva lagstiftning för att begränsa och förbjuda pund beslag. Washington, DC antagit lagstiftning för att förbjuda pund beslag den 4 augusti, 2008.

Djur patent

Med tanke på att djur som genomgår testning är inte mänskliga, många av dem måste vara genetiskt förändrade för att simulera mänskliga krämpor. När dessa djur förändras, gruppen som skapade dem kan få en regering patent för detta djur. Hittills 660 [ stämningen behövde ] har djur patent beviljats olika testanläggningar för att skapa nya djur som föds upp för att ha specifika mänskliga sjukdomar. Den AAV har skapat Stop Animal Patent kampanj och har redan välte två djur patent – kaniner föds med dålig syn att simulera torra ögon och beaglar uppfödda med lunginfektioner.

Kloning av djur

Se också: Lista av djur som har klonats

En nyare oro i organisationen är att kloning av djur. Kloning av djur har en 1-4 procents framgång, vilket innebär att 96 till 99 procent av djur försöker klonas dör eller är aldrig helt skapas [ stämningen behövde ] . I januari 2008 US Food and Drug Administration (FDA) “slutsatsen att kött och mjölk från ko, gris och get kloner och avkomman några djur kloner är lika säkra som livsmedel vi äter varje dag.” [5]

Publikationer

Organisationens tidigaste publikation var en tidskrift skapades 1892 med titeln Journal of Zoophily. Tidningen informerade sina läsare av frågor senaste vivisection och djurskydds “uppmuntrade läsare att stödja human utbildning och informerade medlemmarna om föreningens senaste lagstiftnings satsningar.” Publiceringen bytte namn ett antal gånger, från den Starry Cross 1922, den aV 1939, och vilar slutligen med aV Magazine några år efter det. Den AAV har haft radioprogram, såsom “Har du en hund?” Samt enstaka fläckar och reklam i radio och TV. [1]

Utbildning

Utbildning är en av de viktigaste punkterna i AAV och dess uppdrag. Från organisationens födelse har aspekt av utbildningen fortsatt stark, inte bara i bara informera allmänheten om vad vivisektion och andra sådana medicinska procedurer var, men även i att lära barn om ordentligt behandling av djur. Undervisning human behandling av djur som inte bara hjälper mellan arter relationer, men skapar också en förbättring av ideologi mot alla varelser. [ Behövd stämning ] Som djurrättsaktivist Joseph Covino jr skriver, “ett barn som har höjt att erkänna någon skada eller orättvisa i misshandla eller göra våld på en katt eller en hund kan aldrig räkna med att tänka något fel i misshandla eller göra våld till något svagare än sig själv -. sitt eget barn kanske ” [6]

Animalearn bildades 1990 och är AAV utbildningsnivå avdelning. Gruppen har för avsikt att illustrera hur vetenskap och biologi kan läras ut i skolan utan att använda sig av djur som med dissektion i klassrummet. Animalearn bedriver fria verkstäder med lärare i landet för att visa hur man undervisar vetenskap utan användning av djur, samt att försöka införliva djur-rättigheter, i koncept och praktik, i läroplanen och utbildningsmiljö i skolmiljön. Gruppen har skapat vad de kallar Science Bank som är ett program för “nya och innovativa life science programvara och pedagogiska produkter som gör det möjligt för lärare och elever att lära sig anatomi, fysiologi och psykologi lektioner utan att skada djur, själva eller jorden.” [7]

Referenser 

  1. ^ Hoppa upp till:a b Santoro, Lily. “Historien om den amerikanska Anti-Vivisection Society” .
  2. Hoppa upp^ Shaw (1951), s 1
  3. Hoppa upp^ Croce (1999), s 4
  4. Hoppa upp^ Croce (1999), s 12
  5. Hoppa upp^ “CVM och djurkloning” .
  6. Hoppa upp^ Covino (1990), sid 5
  7. Hoppa upp^ “Om Animalearn” .

About the author

Assistent

View all posts