Amerikaner för medicinska framsteg

Amerikaner för medicinska framsteg ( AFMA ) är en 501 (c) (3) vetenskap -baserade patienten opinionsbildning organisation för att förbättra politiken och beslutsfattandet i fråga om användningen av djurmodellen i biomedicinsk forskning och drogtestning. [1] De motsätter sig användningen av djur enbart som modeller för att förutsäga mänsklig reaktion. Till exempel, ADMET (absorption, distribution, metabolism, elimination och toxicitet), effektivitet testning och medicinsk forskning där resultaten från djurbaserad forskning antas prediktiva för människor. Vetenskapligt, är sådan användning kända som att använda djur som orsaks analoga modeller eller som prediktiva modeller. [2]

Ray grekiska MD är president och längs hans fru Jean grekiska, en veterinär , en av grundarna av AFMA. Styrelseledamöter inkluderar Lawrence Hansen MD, professor i neurovetenskap och patologi, University of California, San Diego och Mark Rice MD, Anestesi, University of Florida. [3]

Mål 

AFMA vill se droger komma till marknaden snabbare, säkrare och billigare och vill se medicinsk forskning finansiering inriktad på mer relevanta forskningsområden. Som sådana är de rekommenderar:

  1. omvärderar de amerikanska Food and Drug Administration och Environmental Protection Agency krav för djurförsök, i den mån dessa krav antar att djurmodeller förutsäger mänskliga svar;
  2. att bevilja organ som de National Institutes of Health sluta uppmuntra “djurmodeller av …” forskning, eftersom denna strategi förutsätter djur är prediktiva modeller och är därför oförenlig med aktuella vetenskapliga rön.

Lika viktigt, enligt deras uppfattning, är det faktum att djur kan med framgång användas i många andra vetenskapsområden såsom grundvetenskaplig forskning och jämförande forskning. AFMA motsätter sig inte användning av djur i forskning inom dessa områden. Denna distinktion skiljer dem från de grupper djurskydds. De flesta organisationer som motsätter djurförsök gör det av etiska skäl som rör djurens lidande. AFMA har en unik uppgift att illustrera bristen på giltighet i djurmodellen i drogtestning och djurbaserad forskning för mänskliga sjukdomar. Även om vissa supportrar kan vara pro-djur, många är det inte. Den förenande faktorn för deras anhängare är deras argument att djurmodellen är inte giltigt för att förutsäga läkemedelssvar och andra funktioner i den mänskliga sjukdomen. [4] [5]

Kritiker av gruppen, såsom liknande namn amerikaner för medicinska framsteg ogilla ett skal organisation som “existerar främst som en webbplats för att offentliggöra de synpunkter och främja boken” grundare Ray och Jean grekiska och hävdar att det ignorerar betydande medicinska framsteg som gjorts genom djurbaserad forskning. [ Stämningen behövde ]

Referenser

  1. Hoppa upp^ För mer information om vad AFMA står för se hemsida för amerikaner för medicinska framsteg påhttp://www.curedisease.com
  2. Hoppa upp^ sedjurmodeller i ljuset av Evolutionav Shanks och grekiska. Brun Walker 2009
  3. Hoppa upp^ “arkiverad kopia” . Arkiveras från originalet på 2010-10-03 . Hämtas 2011-02-14 .
  4. Hoppa upp^ Shanks och grekiska. Djurmodeller i ljus Evolution. BrownWalker. 2009.
  5. Hoppa upp^ “arkiverad kopia” . Arkiveras från originalet på 2011-02-01 . Hämtas 2011-02-14 .

About the author

Assistent

View all posts