Animal Aid

Animal Aid , som grundades 1977 av Jean Rosa, är en brittisk djurrättsorganisation. [1] Gruppen kampanjer fred mot alla former av djurmisshandel – inklusive konsumtion av djur som mat och deras användning för medicinsk forskning – och främjar en grymhet utan livsstil. Den undersöker också och exponerar djurplågeri.

Animal Aid genomför hemliga utredningar, [2] ger kampanjrapporter, broschyrer och Factfiles, samt pedagogiska filmer och andra resurser. De erbjuder också en kvartalstidskrift och en försäljningskatalog med grymhet-fria produkter.

Syften och mål

Animal Aid grundades i januari 1977 för att arbeta med alla fredliga medel för ett slut på djurplågeri. Organisationen är en icke-vinstdrivande aktiebolag som drivs av en volontär råd av förvaltningen. Det har inte tillämpats att vara en välgörenhet, så att den kan använda sina medel för ibland kontroversiella kampanjer. Dess mål är:

 • För att öka allmänhetens medvetenhet om missbruk av djur i vårt samhälle, särskilt i vivisection laboratorier och fabriklantgårdar och att utbilda den allmänna opinionen till efterfrågan, med alla lagliga medel, avskaffandet av alla djurförsök, fabrikslantbruk och alla andra former av djurmisshandel .
 • För att undersöka befintlig lagstiftning om frågor i samband med ovanstående mål eller relaterade aspekter och främja sociala, rättsliga och administrativa reformer i syfte att befrämja ovanstående mål.
 • För att förhindra utnyttjande av djur.
 • Att utbilda allmänheten och i synnerhet ungdomar till en känsla av moraliskt ansvar gentemot djur.
 • Att främja, i allmänhet, en livsstil som inte innebär missbruk av djur.
 • Att samla in och sprida bland medlemmarna och allmänheten i stort, till information om alla frågor som rör ovanstående mål och syfte det ut, fråga och sprida tidningar, tidskrifter, böcker, cirkulär och andra litterära materia och producera film och audiovisuellt material och att främja, sponsor, anskaffa eller hjälpa till på något sätt, kurser eller föreläsningar eller andra instruktioner i främjandet av sådana mål. [3]

Kändis supportrar

Animal Aid har haft en lång rad av kändis supportrar, inklusive Thom Yorke , Stella McCartney , Richard Wilson , Wendy Turner Webster , Massive Attack , Alexei Sayle , Benjamin Sefanja , Martin Shaw , Chrissie Hynde , Alan Davies , Peter Tatchell och pastor Professor Andrew Linzey och den sena Tony Benn .

Dr Charlotte Uhlenbroek , den primatologist har stött Animal Aid kampanj mot primat experiment, säger: “. Jag har ännu att höra en tillräckligt övertygande vetenskapliga argument som motiverar det lidande som drabbat primater inom medicinsk forskning” [4]

Kampanjer

Kampanjer Animal Aid [5] omfattar:

 • Offer för Charity Detta syftar till att övertyga medicinsk forskning välgörenhet för att stoppa finansieringen djurförsök och att använda metoder såsom epidemiologiska undersökningar; in vitro-forskning med mänskliga celler och vävnadskulturer; kliniska studier; humana obduktionsundersökningar; datoriserade patientdrog databaser och efter marknadsföring; matematiska modeller och datorsimuleringar och icke-invasiva avbildningstekniker. Sedan lanseringen av kampanjen, har två stora välgörenhetsorganisationer åtagit sig att sluta finansiera djurförsök. [6] [7]
 • Slakt Animal Aid använder dolda kameror för att filma i brittiska slakterier. Det har funnit olaglig grymhet i nio av tio slakterier besökt hittills. Sedan lanseringen av kampanjen, har alla de stora livsmedelskedjorna kommit överens om att insistera på att deras leverantörer passar övervakningskameror i sina slakterier. [8] Animal Aid kampanjer för obligatorisk övervakas oberoende CCTV i alla brittiska slakterier. [9] [10]
 • Hästkapplöpning Detta syftar till ett slut på kommersiell hästkapplöpning, och som ett första steg, ett förbud mot användning av piska utom av säkerhetsskäl. Whip förordningar har något skärpts sedan lanseringen av kampanjen. Race Horse Death Watch [11] är Animal Aid: s online-databas som registrerar fullblods dödsfall på brittiska kapplöpningsbanor. [12]
 • Hönsfågel skytte kampanjer Animal Aid för ett slut på produktion och skjutande av djur för nöjes skull. Vissa 50 miljoner fasaner och rapphöns intensivt odlad varje år så att de kan släppas och sköt för idrotten. [13] År 2010, den avgående Labourregeringen var på väg att förbjuda metall burar där tusentals ägg producerande fasaner och rapphöns är begränsade till deras produktiva liv. Men detta ändrades av den inkommande koalitionsregering. [14] fortsätter Animal Aid sin kampanj för burarna ska förbjudas. [15] [16]
 • Veganism Animal Aid främjar en grymhet-fri kost, och erbjuder gratis matlagning demonstrationer i skolor, och skickar ut gratis informationspaket och annan litteratur. Ett centralt inslag i kampanjen är den stora Vegan Challenge, som hålls varje november. [17]

Christmas Fayre 

Animal Aid jul Fayre hålls varje år den första söndagen i december, i London , England , för att främja en grymhet utan livsstil .

Det finns varor för försäljning, inklusive rättvis handel hantverk och smycken , djurvänliga kosmetika , återvunna varor, miljövänliga kläder, icke-läderstövlar och skor och säsongsbetonade kort och gåvor. Det finns en föreläsningsprogram under hela dagen, plus en mängd olika vegan mat. Det marknadsförs som en familj.

Det finns också en årlig South West jul utan grymhet Fayre hölls i Exeter, England.

Referenser

 1. Hoppa upp^ “Databas för Archives of icke-statliga organisationer” . www.dango.bham.ac.uk . Hämtas 2015/10/13 .
 2. Hoppa upp^ “Animal Aid: Undercover undersökningar” . www.animalaid.org.uk . Hämtas 2015/10/13 .
 3. Hoppa upp^ “Animal Aid: Mål och mål” . www.animalaid.org.uk . Hämtas 2015/10/13 .
 4. Hoppa upp^ “Animal Aid: Historia av kampanjen för att stoppa Cambridge University bygga en massiv apa forskningscentrum” . www.animalaid.org.uk . Hämtas 2015/10/13 .
 5. Hoppa upp^ “Animal Aid: kampanjer Animal Aid” . www.animalaid.org.uk . Hämtas 2015/10/13 .
 6. Hoppa upp^ “Major välgörenhet slutar finansiering djurförsök | offer för välgörenhet” . www.victimsofcharity.org . Hämtas 2015/10/13 .
 7. Hoppa upp^ “Skötsel och forskning” . Marie Curie . Hämtas 2015/10/13 .
 8. Hoppa upp^ Meikle, James. “Stormarknader tvinga slakterier för att passa CCTV efter hemlig film exponerar missbruk” . Guardian . Hämtas 2015/10/13 .
 9. Hoppa upp^ “Slaughter CCTV | Animal Aid kampanj för obligatorisk CCTV och oberoende övervakning i alla brittiska slakterier.” . www.slaughterhousecctv.org.uk . Hämtas 2015/10/13 .
 10. Hoppa upp^ “Secret halal slakteri film avslöjar” fruktansvärda “djur missbruk” . Telegraph.co.uk . Hämtas 2015/10/13 .
 11. Hoppa upp^ “Race Horse Death Watch” . www.horsedeathwatch.com . Hämtas 2015/10/13 .
 12. Hoppa upp^ “chockerande bild visar tävlingshäst mästare Wigmore Hall förstöras vid packade kurs” . spegel . Hämtas 2015/10/13 .
 13. Hoppa upp^ “Akta invasionen av 50.000.000 fasaner som skytte säsongen börjar” . Express.co.uk . Hämtas 2015/10/13 .
 14. Hoppa upp^ “Den stora djurrätts svek” . The Independent . Hämtas 2015/10/13 .
 15. Hoppa upp^ “Animal Aid:” Game “fågeljakt” . www.animalaid.org.uk . Hämtas 2015/10/13 .
 16. Hoppa upp^ “Early dag rörelse 402 – ANVÄNDNING AV burar till bakre BIRDS för fotografering” . Brittiska parlamentet . Hämtas 2015/10/13 .
 17. Hoppa upp^ “Ta den stora Vegan Challenge” . www.govegan.org.uk . Hämtas 2015/10/13 .

About the author

Assistent

View all posts