Animal Legal Defense Fund

Den Animal Legal Defense Fund ( ALDF ) är en amerikansk ideell lag organisation som syftar till att skydda rättigheter och främja intressen djur genom rättssystemet . Det grundades 1979, av advokater verksamma i att forma det framväxande området djurrätten . Den ALDF har kämpat för striktare tillämpning av anti- djurplågeri lagar och mer human behandling av djur. Deras verksamhet omfattar arkivering stämningar , ger rättshjälp till åklagare som hanterar grymhet fall arbetar för att stärka statens anti-grymhet stadgar och hosting seminarier, workshops och andra utåtriktade insatser. [1] Förutom deras nationella huvudkontor i Cotati, Kalifornien , Animal Legal Defense Fund har ett kontor i Portland, Oregon .

Program

Animal Legal Defense Fund primära programmen innehåller en tvist program, som syftar till att stoppa missbruk av sällskapsdjur och djur övergrepp i industrier inklusive fabriken jordbruk och underhållningsbranschen; ett straffrättsligt program, som hjälper brottsbekämpande organ och rättsliga åklagare att söka maximalt straff för dem som missbrukar djur; och ett djur juristutbildningen, att främja området djurrätten lag skolor och bland jurister.

Rättstvister

ALDF har “hundratals hängivna advokater” [1] som kan medföra passar själva eller organisationen kan behålla externa jurister. Deras civila åtgärder inkluderar arkivering sakkunnig briefs argumenterar fallet för “erkännande av banden mellan människor och icke-mänskliga djur.” [1] Den ALDF även delar ut bidrag till advokater inblandade i djurrelaterade fall ger expertutlåtanden och hjälper dem som söker icke-ekonomiska skador i fall som rör dödsfall eller skada ett sällskapsdjur. [3]

Exempel på tvister av ALDF inkluderar passar in i North Carolina , ett tillstånd som tillåter oengagerade tredje part att stämma ett djur missbrukare. [4] En sökt vårdnaden om 106 hundar som hålls i försumliga förhållanden av en hunduppfödare . En förlikning nåddes där uppfödaren kapitulerade ägandet av hundarna. [5] [6] År 2005, organisationen stämt en kalifornisk djur tränare som hade de anklagas för att bryta den Endangered Species Act och anti-grymhet stadgar genom att slå schimpanser med pinnar. [7] Dräkten avgjordes utan tränaren erkänner något brott, men schimpanserna var pensionerad från att utföra och överfördes till ett djur fristad i Florida. [8] År 2007 ingav ALDF en stämningsansökan mot en svinuppfödning företag, som de hävdade var intensivt avelssvin på en kalifornisk gård under förhållanden som var i strid med statens anti-grymhet lagar. Organisationen sökte en domstol för att förbättra behandlingen av djuren, [9] och uppmanade Los Angeles Dodgers att upphöra att köpa korv från leverantören till “undvika stigma” förenings. [10] Under 2008 dräkten tappades när företaget slutade avelssvin på gården för en “olika affärsmässiga skäl.” [11]

Straffrätt

ALDF s straffrättsligt program är bemannade med advokater, inklusive tidigare åklagare, med expertis inom djurskyddslagen som ger gratis juridisk hjälp till åklagare och brottsbekämpande organ. De syftar till att säkerställa att staten kriminella anti-grymhet stadgar kraftigt verkställs och att de dömts för djurplågeri och vanvård får lämpligt straff. De arbetar också med statliga lagstiftare att anta brott mot grymhet stadgar i stater som ännu inte har dem och för att uppgradera befintliga lagar i stater som gör det. Straffrätt Programmet har även en rikstäckande databas av djurplågeri fall och lagar nuvarande och modell djurskydds tillgängliga för åklagare, lagstiftare och forskare.

Animal lag

ALDF Animal juristutbildningen samarbetar med juridikstudenter och jurister för att främja den framväxande området djurrätten. Animal Law Programmet hjälper också bar föreningens medlemmar som är intresserade av att bilda djurrättsliga stångsektionerna eller kommittéer och partners med pro bono samordnare intresserad av att utveckla djur lag volontär möjligheter i deras företag.

Fall och kampanjer

2014

I maj, efter en framställning från ALDF, PETA, Orca nätverk, och andra, National Marine Fisheries Service föreslagit en regel för att bevilja Lolita samma status enligt Endangered Species Act (ESA) som omfattar alla andra sydliga Resident späckhuggare-kapseln som hon greps från 1970. ALDF och PETA anser att den nuvarande begränsningsvillkor som Lolita utsätts för är förbjudet enligt ESA. Denna åtgärd öppnar dörren till möjligheten att hon skulle kunna avgick från att utföra och överfördes till en seaside fristad. [12]

I januari Caltrans gått med på att ta bort fågeldödande nät på en lokal motorväg projekt, och lovade att använda säkrare byggmetoder efter sedimentering med ALDF och bevarandegrupper. [13]

2013

I juli, inlämnad ALDF den första rättegången i nationen att utmana det grundlagsenliga i ett ag gag lag. Utah lag som kriminaliserar videofilmning på fabriken gårdar, angriper aktivitet skyddas enligt den amerikanska konstitutionens första och fjortonde Ändringar. [14]

I en banbrytande slut på sin falsk reklam stämning mot New York-baserade Hudson Valley Foie Gras, den nationella nonprofit Animal Legal Defense Fund (ALDF) firar företagets beslut att stoppa reklam för sina produkter som “human”. [15]

I juli elva björnar avlägsnades från gladiator-stil björn gropar på en North Carolina vägkanten zoo efter ALDF skickade Chief Saunooke Bear Park ett brev hotar att stämma för pågående skada Grizzlies. [16]

2012

I mars Clay County (Kentucky) Circuit Court in en överenskommen ordning dom lösa ALDF stämning mot länet för att stoppa systematiska övergrepp på lokal djurhemmet. [17]

I juni ALDF slutfört en uppgörelse och domstolsbeslut att lösa in en stämningsansökan avseende omfattande flagranta djur övergrepp och vanvård vid Cal-Cruz Kläckerier, Inc., en Santa Cruz, Kalifornien. Kläckeri som behandlade miljontals fåglar varje år avsett för kyckling och anka kött industrier. Efter rättegången, som baserades på en hemlig video, är Cal-Cruz inte längre i drift, och den tidigare ägaren inte längre fungerar med djur. [18]

I augusti beviljade en North Carolina domare Ben björnen permanent fristad vid Performing Animal Welfare Society som ett resultat av en process mot Jambbas Ranch-ALDF advokater arbetat för att representera kärandena. Ben hade försmäktat i åratal på cement i en kedja-link kennel han har nu möjlighet att leva som en björn bör med gott om plats att ströva omkring, lek, och foder i sin nya miljö. [19]

2011

I februari röstade Guam att dramatiskt förstärka territoriets lagar som skyddar djur. Guam nya lagstiftning antar stabila normer minsta vård och andra definitioner som speglar mycket av vad som finns i ALDF lagar skydd modell djur. [20]

I november ALDF vann sin stämning att frigöra Tony tigern från Tiger Truck Stop i Grosse Tete, Louisiana. Domaren beordrade Louisiana Department of Wildlife och fiske att återkalla det aktuella tillståndet och förbjöd det från att utfärda några nya tillstånd till Truck Stop. [21]

2010

ALDF rikstäckande tryck att utveckla ett system för brottsbekämpande myndigheter och allmänheten att ta reda på när en dömd djur missbrukare är i samhället gjorde en historisk seger när lagstiftare i Suffolk County, New York röstade enhälligt för att skapa landets första djuret förövaren registret. [22]

Samma dag lanserade ALDF sin Exponera Animal missbrukare kampanj, California State Senator Dean Florez aviserat en proposition för att skapa ett djur missbrukare register för staten som skulle kräva djur missbrukare att registrera sig i sina samhällen. [23]

Efter mer än 100 levande och cirka 150 döda Chihuahuas och Chihuahua-mixar avlägsnades från Kenneth Lang Jr hem i 2009, ALDF förutsatt ett bidrag på $ 3500 för att göra det möjligt för Dearborn polisen att genomföra obduktioner på 10 av de Chihuahuas vars kroppar togs bort från frysar på 56-åriga Lang egendom. Kenneth Lang Jr. erkände sig skyldig till djurplågeri i januari 2010. [24]

2009

ALDF säkrade permanent vårdnad av sju hästar räddade från Michael, Judy och Gayle Keating, de otillbörliga North Carolina ägare som tillät dem att svälta nästan ihjäl, när det gäller ALDF v. Keating. [25]

Den 6 oktober, Förenta staternas högsta domstol riktar sig direkt frågan om djurplågeri för första gången på mer än femton år. ALDF lämnat en sakkunnig kort när det gäller USA: s v. Stevens , uppmanade domstolen att upprätthålla lagen och erkänna att förebyggandet av grymhet mot djur är en tvingande statligt intresse. [26]

2008

I augusti ALDF lämnat in stämningar i Kentucky mot Estill och Robertson län för att försumma sina hemlösa djur, trots att de lagkrav att ge grundläggande mänsklig omsorg. [27]

ALDF uppmanade Kentucky lagstiftaren att verka för omfattande förändringar i sina lagar som skyddar hästar och andra djur; Bluegrass staten rankad sist i nationen för djurskyddslagarna i 2008. [28]

US djurskyddslagarna betyg 

Animal Legal Defense Fund årliga rapport kartlägger omfattande djurskyddslagar i alla amerikanska delstater och territorier. Det är den äldsta och mest auktoritativa rapport i sitt slag, att bedöma styrkan i varje jurisdiktion lagar djurskydds genom att undersöka över 4000 sidor av stadgar. Varje jurisdiktion får en rå poäng baserat på femton olika kategorier av djurskyddet; rapporten rankas sedan alla 56 länder genom att jämföra deras råa poängen. I rapporten betonas också toppen, mitten och botten nivåer av jurisdiktioner och noterar “Best Five” och “Värsta Five” konstaterar totalt. [29]

Referenser

  • Den nya rättsliga Inblickar: Animal lagen den 15 juli 2008 Globe and Mail , Toronto, Kanada
  • Fido, Fluffy bli mer High Profile del av lagen den 29 mars 2008 USA Today
  • “Passar Target Djurhem” 21 aug 2008, The Courier-Journal , Louisville, KY
  • “WLKY utreder Animal Cruelty” 20 augusti, 2008, WLKY TV , Louisville, KY
  • “Dog vårdnadstvister ökar när skilsmässa Par argumentera över vem Håller Pet” 20 juli, 2008, Sunday Telegraph , London

About the author

Assistent

View all posts