Animal Liberation presstjänst

Animal Liberation Press Kontor relä anonyma kommunikéer , foton och videor till media om direkta åtgärder vidtas av Animal Liberation Front (ALF), Djurrättsmilisen (ARM), Animal Liberation brigaden , justitiedepartementet och andra ledarlösa motstånd inom djur befrielse rörelse . [1] [2] [3] Det sägs att det kommer att “förklara och försöka motivera någon åtgärd, vad det nu kan vara”, så länge som det verkar ha utförts “med uppriktig avsikt att främja djurens frigörelse .” [1] Den nordamerikanska presskontor innehåller också ett nyhetsbrev, fånge lista och merchandise sidan. [4] [5]

Pressen kontor ståndpunkt är att det tar emot påståenden om ansvar från anonyma celler , och att dess tjänstemän “inte ägnar sig åt olaglig verksamhet, inte heller känner några personer som gör det.” [6] Däremot beskrev en brittisk hög domare presschef Robin Webb som ett “centralt och central figur” i ALF. [7]

Kontor 

Storbritannien

Den första presskontor grundades i Storbritannien i oktober 1991. Mediarelationer ursprungligen hanteras av Animal Liberation Front Supporters Group , men en ny ALF presstjänst skapades för att ta emot påståenden om ansvar anonymt, för att undvika anklagelser om konspiration. Namnet ändrades igen, denna gång till Animal Liberation presstjänst, efter införandet av lagen Terrorism 2000 , i syfte att undvika polisen uppmärksamhet, och för att återspegla att kontoret ger utlåtanden på uppdrag av ett antal aktivistgrupper, inte bara ALF. [1]

Robin Webb, tidigare medlem av RSPCA styrande rådet, driver kontor i Storbritannien. [8]

Nordamerika

Presstjänsten i Nordamerika , även känd som NAALPO, var med och grundade 1994, [5] och återinvigdes i december 2004 [9] av Steven Best , docent i filosofi vid University of Texas, El Paso . De nuvarande press befäl är: [4]

 • Jerry Vlasak – Trauma kirurg och tidigare djur forskare
 • Kommer Hazlitt – pressansvarig / Journalist med R9 Media
 • Yeşim Nurova – Presstjänsten rådgivare / Journalist med R9 Media / Press Office Liaison – Europa
 • Gregston Van Pukeston – pressansvarig / Journalist med R9 Media / Press Office Liaison för miljöåtgärder / aktivistgrupper.
 • Ian Purdy – Pressekreterare Advisor / sambands – PR

Förhållandet till ALF

I oktober 2006 var skillnaden mellan den brittiska Animal Liberation presstjänst och ALF ifråga när en High Court domare slagit fast att Robin Webb var bunden av ett föreläggande som förbjuder protester vid Oxford University . Webb hade hävdat att han var journalist och inte en medlem av ALF eller dess anhängare grupp. Enligt The Guardian beskrev domaren Webb som ett “centralt och central figur [i ALF]” och drog slutsatsen att “presstjänsten var inte en neutral rapporteringen eller helt enkelt ett fordon för apologeter för ALF, men en viktig del av ALF strategi. ” [7] Däremot hävdar den nordamerikanska presstjänst: [5]

Om presstjänsten haft några direkta kontakter med tunnelbanan, visste vem medlemmarna av underjordiska grupperna var, eller var medlemmar själva skulle brottsbekämpande inte tveka att ta ut och fängsla oss. Presstjänsten får ofta kommunikéer anonymt från dessa underjordiska grupper, och skickar dem vidare till media, men har ingen personlig kännedom om som skickar dem eller varifrån de sänds.

 • n Movement , miljötidning
 • Vegan Prisoner Support Group (VPSG)

Anteckningar

 1. ^ Hoppa upp till:a b c “History of the Animal Liberation presstjänst” , Animal Liberation Supporters ‘Group, hämtas 23 maj 2006
 2. Hoppa upp^ Anonymous kommuniké Fick ’09,Animal Liberation presstjänst, 2009.
 3. Hoppa upp^ Anonymous kommuniké Fick ’08,Animal Liberation presstjänst, 2008.
 4. ^ Hoppa upp till:a b Animal Liberation presstjänst , NAALPO hemsida .
 5. ^ Hoppa upp till:a b c Vanliga frågor om den nordamerikanska Animal Liberation presstjänst , Animal Liberation presstjänst .
 6. Hoppa upp^ Ytterligare friskrivning,NAALPO hemsida.
 7. ^ Hoppa upp till:a b “Oxford vinner protest föreläggande fall”, The Guardian den 13 oktober, 2006. Hämtat November 11, 2006.
 8. Hoppa upp^ “Bo på Target och Going the Distance: En intervju med brittiska ALF presschef Robin Webb”,Ingen kompromiss, Issue 22, odaterad, hämtas 23 MAJ 2006
 9. Hoppa upp^ 1Offentliggörande av skapandet av den nordamerikanska Animal Liberation presstjänst,North American Animal Liberation presstjänst, 2 december 2004.

About the author

Assistent

View all posts