AnimaNaturalis

AnimaNaturalis är en internationell icke vinstdrivande djurrättsorganisation vars uppgift är att “Upprätta, främja och skydda rättigheterna för alla djur i Spanien och Latinamerika. Dessa rättigheter omfattar rätten till liv, frihet och inte bli torterad sluta vara anses egendom. ” [1] Det grundades i mars 2003 av Leonora Esquivel Frías och Francisco Vásquez Neira. [2]

AnimaNaturalis har kontor i Spanien , liksom flera latinamerikanska länder (Argentina, Chile, Colombia, Ecuador, Mexiko och Venezuela). [3]

Program

AnimaNaturalis talar ut mot användningen av djur som livsmedel (problem med industriella gårdar, industriellt fiske och foie gras); [4] i laboratorier (djurförsök); [5] att bära som kläder (problem med att använda päls, läder, siden, ull och fjädrar); [6] som underhållning (cirkusar, djurparker, akvarier, sport, jakt, och racing); [7] och ökar medvetenheten om grymma traditioner som Rodeos, tjurfäktning, tuppfäktning och dogfighting. [8]

Sällskapsdjur program inkluderar utbildning om frågor som att hålla husdjur av varma bilar, vikten av kastreringen och kastrering, och husdjur adoption. [9] De lyfter också medvetenheten om kopplingen mellan missbruk av djur och våld mot människor, däribland barn. [10]

Vald historia

År 2008, den berömda spanska sångaren Alaska samarbetat med dem i en gemensam kampanj med PETA , poserar naken i en bild att öka medvetenheten om vad hon anser grym aktivitet, tjurfäktning . [11]

AnimaNaturalis har också organiserat protester mot huden industrin, som Sin Piel, (ingen päls) som blev den enskilt mest massiva protest om detta någonsin gjort i Spanien. [12] Det har också insett i Argentina, där de räknade med i samarbete med skådespelerskan Marcela Kloosterboer . [13]

I Chile de anordna årliga marscher mot misshandel genomgått ungtjurar i chilenska rodeo . [14] [15] Den sista mars, som ägde rum September 6, 2008, hade i samarbete med den chilenska dansare Maura Rivera . [16] [17] [18]

Referenser 

 1. Hoppa upp^ “Om AnimaNaturalis” (översättning), AnimaNaturalis, nås 17 juli 2014.
 2. Hoppa upp^ “grundarna” (översättning), AnimaNaturalis, nås 17 Jul 2014.
 3. Hoppa upp^ “Hardware” (översättning), AnimaNaturalis, nås 17 Juli 2014.
 4. Hoppa upp^ “Djur som mat” (översättning)
 5. Hoppa upp^ “Djur i laboratorier” (översättning), AnimaNaturalis, nås 17 juli, 2014; och”Se embardurnan de crema ensangrentada contra la experimentación en animales”, Europa Press, 20 minutos, 02.08.2007.
 6. Hoppa upp^ “Djur som bär” (översättning), AnimaNaturalis, nås 17 juli 2014; och”Gran Vía logroñesa värd en parad mot användning av päls” (översättning), V. Pérez, elcorreo.com, 07.01.08.
 7. Hoppa upp^ “Djur i underhållning” (översättning), AnimaNaturalis, nås 17 Juli 2014; “AnimaNaturalis klagar över att offentliga medel används för UR” apologet tjurfäktning “” (översättning), elcorreo.com, 13.09.07.
 8. Hoppa upp^ “Cruel traditioner” (översättning), AnimaNaturalis, nås 17 juli, 2014.
 9. Hoppa upp^ “Sällskapsdjur” (översättning), AnimaNaturalis, nås 17 juli 2014.
 10. Hoppa upp^ “Våld mot människor och djur” (översättning), AnimaNaturalis, nås 17 Juli 2014.
 11. Hoppa upp^ Alaska, desnuda contra las corridas de Toros – 20minutos.es(på spanska)
 12. Hoppa upp^ Peluts nº9. Junio 2008. Páginas 44 y 45 Arkiv27 Jul 2011, vidWayback Machine. (på katalanska)
 13. Hoppa upp^ Una impactante campaña conciencia en Argentina contra el uso de Pieles – 20minutos.es(på spanska)
 14. Hoppa upp^ Maura Rivera lidera marcha contra maltrato djur en rodeos – La Tercera(på spanska)
 15. Hoppa upp^ Maura y Lolos Ecologicos pitearon con fuerza contra el rodeo – La Cuarta(på spanska)
 16. Hoppa upp^ Maura Rivera lidera marcha contra maltrato djur en rodeos – La Tercera (spanska)
 17. Hoppa upp^ Maura y Lolos Ecologicos pitearon con fuerza contra el rodeo – La Cuarta (spanska)
 18. Hoppa upp^ Maura protesta contra el rodeo: “Ojala la gente se pusiera en el lugar del novillo” – La Cuarta (spanska)

About the author

Assistent

View all posts