Anonym för Djurens Rätt

Anonym för djurens rättigheter är en grupp djurrätts säte i Israel . [1] Den fokuserar på flera djurrättsfrågor: konsumtionen av kött och djur käll livsmedel , användning av djur för kläder och underhållning, och djurförsök . Gruppen började organisera protester under 1990-talet och blev formellt organiserade 1994. Namnet Anonymous valdes som en form av identifikation med anonymitet av djur i industriella anläggningar, laboratorier och andra industrier.

Principer

Anonymous motsätter djurbaserade livsmedelsindustrier (såsom kött , fisk , mjölk och ägg ) på grund av lidande djur i dessa branscher; det kräver en vegan livsstil . [2]

Aktiviteter

Anonyma verksamhet är fokuserad på tre områden: dokumentation , informationsspridning och rättsområden ( lagstiftning och reglering ).

Dokumentation

Anonymous dokumenterar kränkningar av djurens rättigheter. Den besöker regelbundet industriella gårdar, och jämför sina metoder för att vad som är tillåtet enligt lag, biträdd av teoretisk jordbruksforskning och djurrättsgrupper i Europa och USA.

Informationsspridning

Anonymous distribuerar tryckt material om djurens rättigheter. Flygblad och broschyrer distribueras i offentliga arrangemang och föreläsningar i skolor. Organisationens veckotidningen har titeln “Den här veckan i djurrätt” och distribueras via e-post sedan 2001.

Organisationen har även en hemsida som beskriver grymheter i djurindustrin, inklusive fotografier och filmer som togs i kyckling coops och ladugårdar . På webbplatsen finns också praktisk information om vegan livsstil , inklusive kostrådgivning och recept.

Anonymous är också ansvarig för underhåll och uppdateringar till den israeliska Vegetarian Society webbplats. [3]

Lagstiftning och reglering

Anonymous arbetar med statliga enheter, försöker avancera lagstiftning och reglering avseende djurens välbefinnande och tillämpningen av gällande bestämmelser.

Viktigaste resultaten

 • Den mest kända uppnå Anonym var protesten mot produktion av gåslever . I augusti 2003 Högsta domstolen i Israel beordrade israeliska jordbruksministeriet att förbjuda tvångsmatning av gäss . [4] Anonymous spår efterlevnaden av förbudet, och filer klagomål mot gårdar som bedriver illegal tvångsmatning.
 • Anonymous genomfört en kampanj mot användningen av djur på cirkusar . Efter kampanjen har nya regler antagits som förbjuder användningen av vilda djur i cirkusar i Israel. Ytterligare bestämmelser finns i Tel-Aviv och några andra städer som förbjuder användningen av alla djur i cirkusar.
 • Aktivister i organisationen dokumenterade boskap avhorning utan bedövning i Gat . Efter exponering av dessa fynd på en TV-show, har nya regler antagits som förbjuder det.
 • På samma sätt har regler införts om skydd av kalvar . De nya reglerna gör isolering av kalvar och förnekande av dricksvatten olagligt, och ange önskade nivåer av hemoglobin i blodet, intag av fiber i kalvarnas kost, och ventilations- och fot materialkrav. Denna prestation är ett resultat av en kampanj som initierats av Anonym 2001.
 • Skrivelser av anonyma aktivister ledde till att stoppa dissektioner av djur i grund- och gymnasieskolor.
 • Anonym tillsammans med Låt djur lever organisation begärde Högsta domstolen i Israel för att stänga ett slakteri i TNUVA på grund av utövandet av djurplågeri. [5] Nyligen TNUVA erkände de flesta av de påståenden om djurplågeri. [6]

Andra organisationer djurrätts i Israel

Anonym för djurens rättigheter är den största djurbefrielserörelsen i Israel. Vissa mindre grupper splittrade från det under åren, bland annat “Ma’avak ehad” ( “En kamp”, en anarkist motiverade politisk grupp) och “Shevi” ( “Animal Liberation Israel”).

Referenser

 1. Hoppa upp^ “hemsida” . Anonymous.org.il . Hämtas 2015/11/23 .
 2. Hoppa upp^ “The fighter för djurens rättigheter”- en intervju medAnonymregissör, Reut Horn (på hebreiska)
 3. Hoppa upp^ “אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי” . Anonymous.org.il . Hämtas 2015/11/23 .
 4. Hoppa upp^ “judendomen och Vegetarianism – Israel Bans Foie Gras Production” . Jewishveg.com. 2003/08/11 . Hämtas 2015/11/23 .
 5. Hoppa upp^ Udasin, Sharon (2012/12/13). “Grupper petition domstolen att stänga TNUVA anläggning – Enviro-Tech – Jerusalem Post” . Jpost.com . Hämtas 2015/11/23 .
 6. Hoppa upp^ “israeliska matjätten TNUVA medger att Slakteri Förhållanden som” skulle skrämma “Meat Eaters – Israel News – Haaretz israeliska nyhetskälla” . Haaretz.com. 2013/05/20 . Hämtas 2015/11/23 .

About the author

Assistent

View all posts