Anti-Vivisektion Coalition

Den Anti-Vivisection Coalition ( AVC ) är en brittisk-baserade påtryckningsgrupp vilka kampanjer mot djurförsök . AVC beskrivs som “huvudsakliga drivkraften” av stoppViviSection Initiative, en petition som inleddes i november 2012, vilket lockade mer än en miljon underskrifter. Stop Vivisection initiativ uppmanade Europeiska unionen att förbjuda djurförsök. Om signaturerna verifieras, “initiativet kommer att beviljas förhör vid Europeiska kommissionen och Europaparlamentet “. [1]

AVC lockade lokala medier uppmärksamhet 2014 för protester mot primat testning . Gruppen inledde en petition mot användningen av skattebetalarnas pengar för brittiska regeringens finansiering av primat tester, som undertecknades av tusentals människor, [2] och kritiserade Newcastle University ‘s Institute of Neuroscience för att genomföra experiment på makaker , kräver den brittiska regeringen att sluta finansiera experiment, och uppmanar Newcastle University för att släppa djuren. [3]

Mer än femtio personer deltog i en protest utanför nationella institutet för biologiska standarder och kontroll i Potters Bar , som AVC fordringar fortsätter att testa gamla läkemedel på djur i onödan. National Institute, som svar, beskrev sina experiment som “avgörande”. [2] AVC kampanjer även mot Cambridge University experiment på primater . Gruppens ansträngningar föryngras en tidigare kampanj mot bruket, säger:

“2014 markerar 10 år sedan det brittiska folket talade ut mot kväljande primat experiment genom att stoppa en ny apa laboratorium byggs i Cambridge. Detta var en uppmaning till förändring, men regeringen fortsätter att presentera pengar från de människor som motsätter dessa tester för att finansiera de vivisectionists som åtar sig dem. ” [4]

University talesmän avvisade samtal från AVC för att stoppa testning, med en säger att “utan djurförsök, som bara används när det inte finns något alternativ, många behandlingar vi tar för givet idag skulle inte vara möjlig.” [4]

Den 15 februari 2014 medlemmar i AVC samlats utanför Senate House i Cambridge att delta i en kampanj mot universitetets användningen av djurförsök. Medlemmarna bar röda Overaller och genom tända facklor . En talesman för AVC konstaterade: “Vår demonstration vid universitetet i Cambridge var att visa allmänheten den illamåendeframkallande ansikte primattester, där djuren har fått sina skallar uppskuren och elektroder implanteras i deras hjärnor.” University talesmän upprepade sitt stöd för djurförsök, säger att det “ger det största hoppet av effektiva behandlingar för tillstånd såsom cancer, Parkinson, multipel skleros, Alzheimers, stroke och transplantationer”. [5] I den månaden, Anti-Vivisection Coalition talade också mot försök äger rum på Harwell vetenskap och innovation Campus . [6]

Gruppen har inte skrivit på Facebook sedan oktober 2015 och dess webbplats är inte längre upp. Men den belgiska / nederländska motsvarighet, Anti-Dierproeven Coalitie, förblir aktiv.

Referenser

  1. Hoppa upp^ Abbott, Alison (6 februari 2014). “Biomedicin: förändringen av primatforskning” . Natur . 506 : 24-6. doi : 10.1038 / 506024a .
  2. ^ Hoppa upp till:a b Slater, Anna (21 januari 2014). “Tusentals underteckna upprop mot apa testning hos NIBSC, Potters Bar” . Newsquest . Hämtad 17 februari 2014 .
  3. Hoppa upp^ Lawson, Ruth (4 januari 2014). “Newcastle University under eld från grupp djurrätts” . Journal . Hämtad 18 februari 2014 .
  4. ^ Hoppa upp till:a b Winters, Joseph (6 februari 2014). “University of Cambridge avvisar påståenden om” vidrigt “grymhet” . Cambridge Student . Hämtad 17 februari 2014 .
  5. Hoppa upp^ dag, Jordanien (16 februari 2014). “Anti-Vivisection Coalition (AVC) protest utanför Cambridge University Senate House” . Cambridge News . Hämtad 17 februari 2014 .
  6. Hoppa upp^ “Möss experiment grym, säger vivisection aktivister” . Oxford posten . 26 februari 2014 . Hämtad 26 februari 2014 .

 

About the author

Assistent

View all posts