Consort beagles

Den Consort beagles kampanjen grundades 1996 av aktivister brittiska djurrätts Greg Avery och Heather James , i syfte att stänga Consort kennlar i Hereford , en kommersiell uppfödare av beaglar för djurförsökslaboratorier.

Bakgrund

Företaget stängde i september 1997 efter en tio månaders kampanj [1] bestående av dagliga protester och räder genomförs av Animal Liberation Front , inklusive avlägsnandet i maj 1997 26 beaglar.

Efter bolagets stängning, samma grupp av aktivister inrätta Rädda Hill Grove Cats , Stop Huntingdon Animal Cruelty , och andra kampanjer som tillsammans har förändrat den typ av rörelse djurens rättigheter i Storbritannien.

Protest 

Kampanjen kom till allmänhetens kännedom den 24 april 1997 om försöksdjurens dag, när uppskattningsvis fem hundra demonstranter dök upp för en nationell demonstration på kennel som ligger i ett område utanför A49, mellan Ross-on-Wye och Hereford . [2]

Aktivister brutit mot staketet orsakar det att komma ner, och en handfull demonstranter korsade säkerhetsområdet och klättrade över föreningen väggen. Området sedan säkras med tre hundra poliser i kravallutrustning, [3] tills två maskerade män dök upp på enplansbyggnad som håller en beagle de hade tagit bort från kenneln. [4] Efter en timme av upplopp , var den gravida beagle sänkas till en grupp av cirka fyrtio personer. Hunden var senare återvände till kenneln av polisen. [5]

Anteckningar

  1. Hoppa upp^ Woolcock, Nicola. Extremister söker nya mål nära hemmet,[1] The Timesden 25 augusti 2005.
  2. Hoppa upp^ Mann, Keith. From Dusk ’til Dawn: En insider syn på tillväxten av djurbefrielserörelsen. Valp kniptång Press, 2007, sid. 519.
  3. Hoppa upp^ Martin Balluch – Intervjun,förkämpe Online. [ Död länk ]
  4. Hoppa upp^ Mann, Keith. From Dusk ’til Dawn: En insider syn på tillväxten av djurbefrielserörelsen. Valp kniptång Press, 2007, sid. 520.
  5. Hoppa upp^ Mann, Keith. From Dusk ’til Dawn: En insider syn på tillväxten av djurbefrielserörelsen. Valp kniptång Press, 2007, s. 521-522.

 

About the author

Assistent

View all posts