Cruelty Free International

Grymhet Free International är ett djurskydd och påverkansgrupp som kämpar för ett avskaffande av alla djurförsök . De anordnar certifiering av grymhet fria produkter som är märkta med en symbol för en hoppa kanin . [1]

Det grundades 1898 av irländska författare och suffragette , Frances driver Cobbe , som brittiska union för avskaffandet av Vivisection . Under 2012 BUAV förenas med New England Anti-Vivisection samhälle att etablera en ny internationell organisation för att kämpa mot testning av kosmetika på djur -Cruelty Free International. Detta lanserades av BUAV supporter Ricky Gervais . [2] År 2015, moderorganisationen samman till den nya organisationen, med sitt namn och varumärke för all verksamhet. [3]

Bakgrund 

BUAV grundades den 14 juni 1898 av Frances driver Cobbe under ett offentligt möte i Bristol, England. [4] Känd först som den brittiska unionen, eller “unionen”, en kampanj det först mot användningen av hundar i vivisektion och var nära att nå framgång med 1919 Hundar (Protection) Bill, som nästan blev lag. Preliminärt diskussion mot sammanslagning med nationella antiViviSection Society (NAV), även under början av 1960 enligt den samtida nettovärdet kommitté sekreterare, Wilfred Risdon , inte kunde vara framgångsrikt. Under de senaste åren, det framgångsrikt lobbade den brittiska regeringen i att avskaffa det muntliga LD 50 prov på 1990-talet. BUAV var också involverade i lobbying som ledde till antagandet i Europeiska unionen av den 7: e ändringen av kosmetikadirektivet, som effektivt förbjudit både testning av kosmetiska produkter och deras ingredienser på djur och även försäljning av produkter inom EU vilka har varit djur testats var som helst i världen.

Fokus

Under de senaste åren har organisationen fokuserat på ett antal nya områden, bland annat främjande av icke-animaliskt testade produkter; den Europeiska unionen : s REACH förslag att testa tiotusentals kemikalier på miljontals djur; och användningen av icke-mänskliga primater i experiment. Det fungerar som sekretariat Europeiska koalitionen till slut djurförsök (ECEAE), grundades 1990, och dess vd, Michelle Thew, fungerar som vd för koalitionen. [5]

Det hjälper konsumenterna att identifiera och köpa produkter som inte har testats på djur genom sin humana Cosmetics och humana Hushållsprodukter Standards (HCS och HHPS). Dessa granskas ackrediteringssystem för detaljhandelsföretag som bekräftar att varken deras produkter eller deras beståndsdelar är testade på djur. Dessa standarder är också köras i ett antal europeiska länder och i USA. En förteckning över godkända företag är tillgänglig och uppdateras regelbundet på deras hemsida. [6] Det kan även köra en primat fristad i Thailand för 50 räddade makaker.

Hemliga utredningar

Hemliga utredningar ingår exponeringen av avels och leverans av apor från Nafovanny i Vietnam för experiment i Europa och USA. [7] och Covance s kontrakt testlaboratorium i Tyskland. Det bedrivs en rättslig prövning mot Home Office till följd av sina slutsatser i Cambridge utredning . Andra undersökningar i 2007 betonades primat handeln från Malaysia och Spanien .

Anteckningar

  1. Hoppa upp^ Shop Cruelty Free , Cruelty Free International
  2. Hoppa upp^ Caroline Frost (15 mars 2012), “Ricky Gervais fronter Cruelty Free International korståg till slutet kosmetiska djurförsök” , Huffington Post
  3. Hoppa upp^ Sammanslagning av grupper djurrätts , Press Association, Jun 1, 2015
  4. Hoppa upp^ Vår historia, BUAV, nås 6 februari 2010.
  5. Hoppa upp^ Europeiska koalitionen to End Animal Experiments, nås 6 Februari 2010.
  6. Hoppa upp^ “Consumer” . Gå Cruelty Free . Hämtas 2012/08/13 .
  7. Hoppa upp^ “monkey business”. www.buav.orgArkiveradNovember 3, 2006, påWayback Machine.

About the author

Assistent

View all posts