Djurrättsmilisen

Den Djurrättsmilisen ( ARM ) är en banner som används av djurrättsaktivister som ägnar sig åt direkt aktion som utnyttjar en mångfald av taktiker som ignorerar Animal Liberation Front : s politik för att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att undvika skador på människors liv. [1]

Bakgrund

Historia

Den Djurrättsmilisen först dök upp i Storbritannien deras fokus var på olaglig direkt aktion. Med hjälp av taktik såsom förstörelse av egendom, hot, och med användning av våld, har ARM skickat brevbomber, lämnade antändningsanordningar enligt bilar och byggnader, förorenade livsmedel, skickade dödshot, och vanhelgade en grav.

Namnet inte hört talas om åtta år efter en rad åtgärder i England från 1982 till 1986. Filosofen Peter Singer skrev 1986 att ARM inte riktigt kan förekomma. [2] ARM hävdade en mordbrand ett år senare i Kalifornien, med en rad mordbränder, hoax bomber och hot återkommer i 1990-talet , särskilt i Isle of Wight, Cambridge, North Yorkshire och Oxford. De skador som bränderna i genomsnitt 2 miljoner £ på varje plats. [3] ARM aktivister fortsätter att rapportera åtgärder i de europeiska länderna, Nordamerika och Australien. I likhet med ALF, aktivister skicka anonyma påståenden ansvarsområden Bite Back Magazine , en webbplats som stöder djurbefrielserörelsen och dess fångar.

Struktur

ARM bildade samma ledarmotstånd modell som Animal Liberation Front. [4] En cell kan bestå av bara en person. Förekomsten av aktivister som kallar sig den Djurrättsmilisen eller justitiedepartementet återspeglar en kamp inom Animal Liberation Front och rörelse djurrätts i allmänhet mellan dem som tror våld är berättigad, och de som insisterar rörelsen bör förkasta den till förmån för icke -violent motstånd . [5]

Filosofi

Filosof Steven Bästa har myntat uttrycket “töj självförsvar” för att beskriva åtgärder som genomförs i försvar av djur människor som agerar som proxymedel. [6] Han hävdar att vid fullgörandet av handlingar av töj självförsvar, aktivister har den moraliska rätten att bedriva sabotage eller våld. [6] töj självförsvar är berättigat, skriver han, eftersom djuren är “så sårbar och förtryckta att de inte kan slå tillbaka för att attackera eller döda sina förtryckare.” Han hävdar att principen om töj självförsvar speglar brottsbalken statyer känd som ” nödvändighet försvar “, som kan åberopas när en svarande anser att den olagliga handlingen var nödvändig för att undvika överhängande och stor skada. [7] I vittnesbörd till senaten i 2005, förklarade Jerry Vlasak att han ansåg våld mot Huntingdon Life Sciences som ett exempel på töj självförsvar. [8]

Åtgärder

Historia

Den Djurrättsmilisen tros vara en utbrytargrupp av Animal Liberation Front. Anledningen ARM skapades är att ALF har en strikt no-våld politik gentemot någon levande varelse, medan denna nyfunna grupp kan använda alla nödvändiga medel för att befria djuren från platser av misshandel och tortyr. Eftersom de har inrättats, har ARM orsakade miljontals pounds (och dollar) till ett värde av skador på djur Labs, universitet och slakterier. Dessutom ARM ha kostat företag som Mars och Lucozade miljontals pounds på grund av falska förorenings påståenden, som beskrivs senare.

Några ministrar hävdar ARM faktiskt inte existerar, och är faktiskt en del av ALF, används för att distrahera polisen och underrättelsetjänsterna från sig själv.

1980

1982

Den första åtgärden blev känd den 30 november när fem brevbomber skickades till Margaret Thatcher , dåvarande brittiske premiärministern, [2] Home Office minister som ansvarar för djurlagstiftning, liksom ledarna för Storbritanniens tre största oppositionspartierna, som undertecknades av djurrätts~~POS=TRUNC milisen~~POS=HEADCOMP. [9] [10] Den kontorschef till Thatcher lidit ytliga brännskador på händerna och ansikte när paketet som fattade eld öppna. [11] Det var senare rapporterade att åtta-by-4 tum paket fyllda med krut som exploderade undvek Post Office skannrar, vilket orsakar en åtstramning i postsäkerhet på 10 Downing Street. Scotland Yard ledde utredningen anger, “Vi är nu ansluta alla fem brevbomber med samma organisation.” [9]

1983

I februari, fyra månader efter attacken mot politiker, var fem brevbomber skickades till olika adresser i London, England, hävdade på nytt av ARM. [12] I en talan uppenbarligen att protestera den årliga säljakten i Newfoundland, Kanada, var de sprängämnen som levereras till den kanadensiska High Commission, den dåvarande jordbruksministern, en kirurg och en körsnär. Men den här gången, eftersom de vadderade kuvert har desarmerat fanns inga skador. [ Stämningen behövde ]

1985

I september, antändningsanordningar hänfördes bilar från två djur forskare för BIBRA (British Industrial Biological Research Association) i södra London, som helt förolyckades båda fordonen. [10] ARM hävdade då föroreningen av Mars produkter, hävdar att det var på grund av deras djurförsök i samband med karies som ARM hävdade företaget inte hade för avsikt att avsluta. [13] ARM hävdade då föroreningen var en bluff och att de inte hade genomfört åtgärden. Men hävdade att det hade orsakat enorma ekonomiska skada som var avsikten. [14]

1986

Tre månader senare i januari hävdade ARM ansvaret för placering antändningsanordningar enligt bilar av fyra personer som är inblandade i djurförsök vid Huntingdon Life Sciences . Sprängämnena placerades i Harrogate, södra London, Staffordshire och Sussex, tidsinställda att explodera en timme från varandra. Den här gången, även sista gången enligt cellen, desarmeringspersonal laget larmades, som inaktiveras de enheter som bekräftades att vara spänningsförande. Nästa attack ARM hävdade syftade till att döda Dr Andor Sebesteny, ett djur forskare för Imperial Cancer Research Fund (ICRF). Men han märkte den enhet som fästes under hans bil som räddade hans liv, eftersom ingen varning hade givits. [10] ARM hävdade också ansvar för att skicka fler brevbomber till personer som är inblandade i vivisektion. [15]

1987

Den 1 september, på San Jose Valley Kalv och nötkött, Santa Clara, Kalifornien, armen på sig ansvaret för en mordbrand som kostar $ 10.000 i skadestånd. [16]

1990

1992

Den 4 januari 1992 Edmonton Journal rapporterade om en ARM åtgärd anspråk ett brev och skickas till tidskriften, liksom Canadian Press. Cellen sa att de injicerade 87 i månader gammal mat bar, den kanadensiska kalla Buster, med flytande ugn renare, vilket resulterar i produkten dras från hyllorna i Alberta, Kanada. ARM enligt brevet, tillsammans med två barer, [17] föroreningen var på grund av slakt av tusentals råttor injicerades med olika läkemedel, frysta och svalt, “… på grund av tio år och en halv -Long historia djurens lidande som är denna godis historia. ” Polisen vid tidpunkten avråds konsumerar mat bar, osäker på om åtgärden var äkta. [4] [18] De chokladkakor som skickas till media senare bekräftats ha injicerats med saltlösning (ofarlig steriliserad bordssalt), visat sig vara en bluff. [17]

1994

Den 6 juli, rapporterades det i stor utsträckning att Cambridge förråd av stövlar och även Edinburgh Woolen Mill i centrum av staden hade fångats i brand. Boots gren brann i fyra timmar förstör fullständigt byggnaden och ull klädaffär skadades svårt med hela lager förstört. Ytterligare två enheter sedan fann både läder butiker, varav en var i fickan på en fårskinnspäls. ARM hävdade alla fyra enheter, vilket Cambridge centrum som skall avspärras medan tjänstemän sökte ytterligare två enheter som cellen påstådda skulle explodera följande dag vid 12:00. Efter en omfattande sökning, drogs slutsatsen att de ytterligare två enheter ansåg vara en bluff, med några ytterligare enheter exploderar följande dag. En månad senare, var en annan läder butik förstördes och samma ull kvarn lidit mindre skador efter enheter gick, med ytterligare två återfanns i läder butiker och en i en pälsaffär. [19]

ARM satte sedan eld på butiker på Isle of Wight två veckor senare, vilket £ 3 miljoner värde av skador. [15] Från början en brandbomb hade hittats i en fiskeredskap butik som kund försökte på en jacka, misstag upptäcka cigarettpaketet explosiv. Polisen kallades och tog jacka för forensic test, varnar alla andra fiskeredskap butiker på ön. [19] Men ytterligare fyra enheter hade planterats i Ryde och Newport, med nästa hittas i Halfords , ett dotterbolag till Boots, som detonerade i en kontrollerad explosion. De tre återstående enheter sedan antänds i de tidiga morgontimmarna, inställning lågor två läder butiker och en Imperial Cancer Research Fund (ICRF) butik, som hundra brandmän deltog till bränderna. [3]

Under resten av året omfattande skador har fortsatt att ske någon annanstans, framför allt i den andra änden av landet i North Yorkshire i armen. Stövlar i Harrogate och Fads, en annan stövlar dotterbolag sattes i brand, följt av en annan ICRF butik och en bloodsports butik. I York, var en nyrenoverade Boots och Fads igen måltavla mordbrännare, orsakar en mindre men fortfarande allvarlig skada på fastigheterna. [3]

På juldagen, ARM hävdade då skriftligen till två av Vancouver största kedjorna, Räddning på livsmedel och Kanada Safeway, att de hade injicerat råttgift i kalkoner i snabbköp. [20] Bevis för kontaminering inte hittades. [17]

1998

ARM kom vidare till utbredd offentlig uppmärksamhet i Storbritannien i december, under en av Horne: s hungerstrejker, som varade 68 dagar. Det genomfördes i protest mot den brittiska regeringens vägran att beställa en utredning om djurförsök, och ARM hotade att mörda ett antal personer som är inblandade i vivisektion bör Horne dö. De hotade var Colin Blakemore , senare VD för Medical Research Council ; Clive Sida av Kings College London, professor i lung farmakologi och ordförande för husdjursvetenskap grupp av brittiska Biosciences federationen; Mark Matfield av forskningsförsvars Society ; och Christopher Brown, ägare till Hillgrove Farm i Oxfordshire, som föder kattungar för laboratorier. [21]

2004-2007

2004

ARM tog på sig ansvaret för att ta bort, i oktober, från en grav förkroppsliga av Gladys Hammond, mor-in-law av Christopher Hall, delägare i Darley Oaks Farm , som födde upp marsvin för Huntingdon Life Sciences, och som hade varit målet för kampanjen djurrätts Spara Newchurch marsvin . [22] Kroppen togs bort från en kyrkogård i Yoxall, Staffordshire, och fann begravd i skogen den 2 maj 2006. [23]

2005

Efter den meddelade i augusti att Hall familjen inte längre var avels marsvin för medicinsk forskning, skickade ARM brev till hemmen av 17 företagsledare i samband med HLS. De flesta företag riktade byggde entreprenörer baserade i Peterborough, Huntingdon, och Harrogate. Ett brev från armen aktivister sade:

Företaget du arbetar för arbetar med Huntingdon Life Sciences. Detta är en motbjudande och feg handling. Du har ett val. Du kan gå ifrån de sjuka monster eller så kan du själv ta konsekvenserna av ditt beslut. Inte bara du utan din familj är ett mål. Sever dina länkar med HLS inom två veckor eller gör dig redo för ditt liv och livet för dem du älskar att bli ett levande helvete. [24]

Två veckor efter breven skickades i slutet av september, nio företag, mer än hälften, avhuggna sina band med HLS.

2006

Fyra personer dömdes den 11 maj för sin inblandning i vad The Guardian kallade “sex år hatkampanj” som inkluderade brevbomber, vandalism och allvarligt berövar. Domaren beskrev koncernens agerande som “underkasta helt oskyldiga medborgare i en kampanj av terror.” Kampanjen ingår hatbrev tecknat Djurrättsmilisen (ARM) och djur Liberation Front (ALF). De dömda var Jon Ablewhite, John Smith och Kerry Whitburn som var och som fick tolv år meningar och Josephine Mayo som dömdes till fyra år. [25]

Den 14 december, sade ARM de hade förgiftat flaskor POM juicedrycker: [26]

I en väl samordnad insats, var 487 flaskor POM underbara juicer manipulerats längs den östra kusten i butiker som Wild Oats , D’Agostino s och mat kungadömen . De som dricker den förorenade saft kommer inte att dö som djuren i pom labb, men diarré, kräkningar och huvudvärk kommer förhoppningsvis att skicka ett starkt budskap som folk inte längre kommer att tillåta oskyldiga försvarslösa djur plågas och dödas för hälso juice och linje fickorna på profitörer som inte har känslor för de svagare än de är.

På POM en vecka gammal baby möss berövas syre och då deras hjärnor uppskuren och kaniner har sina artärer avskurna så att de får erektil dysfunktion, så att pom underbart kan tjäna pengar på den smärta och det lidande som orsakas djur inne i pom underbara labs .

En talesman för POM svarade: “Om det är en bluff, är det en form av utpressning Om faktisk förorening har ägt rum, med avsikt att skada oskyldiga människor, är det en terrorhandling Hursomhelst, är milisen Djurens Rätt.. försöker skrämma och skrämma oskyldiga människor. Det är kriminellt beteende. ” Det sade också att bolaget genomfört en stor mängd forskning som involverar humanstudier och att endast en liten mängd tester djur baserad, vilket inte inkluderar hundar, katter eller primater. [27] Ägarna följande månad förklarade då: “POM Wonderful granatäpple juice har upphört djurförsök och vi har inga planer på att göra det i framtiden.” Detta följde Whole Foods Market , den största dagligvarukedja i naturliga butiker, hotar att sluta sälja sina produkter, som initierats av PETA kampanjen. [28]

I oktober 2007 ARM igen påstod sig ha förorenat rör av Savlon med natriumhydroxid , liksom Lypsyl och Lamisil citerar ingen anti-manipulering tätning. [29]

2007

Den 30 augusti, hävdade ARM att ha medvetet förorenat 250 tuber Novartis är ofta används antiseptisk Savlon i butiker, inklusive Superdrug , Tesco och stövlar kemisten som alla drog försäljning av krämen. [30] Cellen enligt en kommuniké att Bite Back : [31]

Vi vill inte döda levande varelser som Novartis men biverkningarna och den oundvikliga sjukhusvistelsen kommer att ge människor en uppfattning om vad Novartis betalar för i Huntingdon Life Sciences. Budskapet är tydligt och kompromisslös Vasella, du måste sluta döda djur i Huntingdon Life Sciences eller detta kommer endast att vara i början av vår kampanj.

2010-2012

ARM har hävdat attacker i Sverige, främst mot vivisection personal och pälsfarm ägare. De berörda bombhot och vandalism mot mål privata hem åtgärder. Det fanns en våg av ARM-påstådda attacker i Sverige under 2011-2012 efter gripandet av en ung djurrättsaktivist som dömdes till fängelse i 2011.

Övertygelse 

1988

Paul Scare dömdes till ett års fängelse för att skicka rakblad till de människor som han hade riktade. [19]

1994

Barry Horne senare fängslades för arton år för mordbränder. Åklagaren hävdade framgångsrikt att den utrustning som används i Bristol och Isle of Wight var så lika att Horne bör betraktas som ansvarig för båda, trots endast inlaga skyldig till ett försök till mordbrand i Bristol. [32] Robin Webb , som driver Animal Liberation presstjänst i Storbritannien, smalt undvek laddas med komplott. [15]

1995

Niel Hanson dömdes till tre år för att skicka hoax enheten GlaxoSmithKline PR kommenderar i Hertfordshire. Han var ursprungligen belastat med komplott att mörda, som sedan reviderades i mindre brott och han åter dömdes att tjäna tre år, för den enhet som var en påse kattsand skickas via taxi. [19]

Anteckningar

 1. Hoppa upp^ “Bo på Target och Going the Distance: En intervju med UKALF presschef Robin Webb” . Ingen kompromiss (22). Arkiveras från den ursprungliga Den 23 juni 2006 . Hämtas 2006-05-23 .
 2. ^ Hoppa upp till:a b Singer, Peter. “The Animal Liberation Movement: Dess filosofi, dess prestationer och dess framtid” . Arkiverasfrån originalet den 6 november 2007 . Hämtas 2007/11/09 .
 3. ^ Hoppa upp till:a b c Mann, Keith . From Dusk ’til Dawn: En insider syn på tillväxten av djurbefrielserörelsen . Valp kniptång Press, 2007, s. 499.
 4. ^ Hoppa upp till:en b mat bar dras från hyllorna , Edmonton Journal , 4 januari 1992.
 5. Hoppa upp^ Lee, Ronnie. Kontroversiella åtgärder, Ingen kompromiss (magazine) , fråga # 23.
 6. ^ Hoppa upp till:a b Best, Steven . “Luckor i Logic, bortfaller i politik: rättigheter och Abolitionism i Joan Dunayer s Speciesism” , drstevebest.org .
 7. Hoppa upp^ Best, Steven. “Vem är rädd för Jerry Vlasak?” ,Animal Liberation presstjänst.
 8. Hoppa upp^ Miller, John J.”i namnet av djuren: Amerika står inför en ny typ av terrorism”,National Reviewden 3 juli 2006.
 9. ^ Hoppa upp till:a b Storbritannien planerar att skärpa postsäkerhet , Pittsburgh Post-Gazette , 2 December 1982.
 10. ^ Hoppa upp till:a b c Mann, Keith . From Dusk ’til Dawn: En insider syn på tillväxten av djurbefrielserörelsen . Valp kniptång Press, 2007, s. 497.
 11. Hoppa upp^ nakna fakta,Time, 13 December 1983.
 12. Hoppa upp^ “bomber kopplade till säljakten protest” . Miami Herald . 1983/02/16 . Hämtas 2016/09/26 . (abonnemang krävs ( hjälp)) .
 13. Hoppa upp^ ARM milis,Animal Liberation Frontwebbplats.
 14. Hoppa upp^ ARM milis, Animal Liberation webbplats.
  • Grupp Djurrätts “har förorenat Savlon” , The Guardian den 30 augusti 2007.
 15. ^ Hoppa upp till:a b c Best, Steven ; Nocella, John (2004-09-09). Terrorister eller frihetskämpar ?: Reflektioner kring befrielsen av djur . Lykta Books. ISBN  1-59056-054-X .
 16. Hoppa upp^ Eco-Violence: Record, Southern Poverty Law Center, Fall 2002.
 17. ^ Hoppa upp till:a b c Bio-chem hot , CBS, 18 februari 2004.
 18. Hoppa upp^ ‘Cold Buster “chokladkakor Drog Efter skämd hot,The Palm Beach Post, 4 jan 1992.
 19. ^ Hoppa upp till:a b c d Mann, Keith . From Dusk ’til Dawn: En insider syn på tillväxten av djurbefrielserörelsen . Valp kniptång Press, 2007, s. 498.
 20. Hoppa upp^ Kalkoner av butiker efter gift hot,Ohio.com25 december 1994.
 21. Hoppa upp^ “Death-hot Vivisector efterlyser industrin stöd”, BBC News 8 december 1998.
  • Pallister, David. Kämpande avel gård stänger , The Guardian den 14 augusti 1999.
 22. Hoppa upp^ Britten, Nick (2005-08-24). “År av hat som bar ner familjens vilja” . The Daily Telegraph . Hämtas 2007/11/09 .
 23. Hoppa upp^ “Hammond polisen upptäcker resterna” . BBC Nyheter. 2006/05/03. Arkiveras från originalet den 9 oktober 2007 . Hämtas 2007/11/09 .
 24. Hoppa upp^ djur extremister rättigheter tvingar företag att skära alla band med lab,The Independentden 2 oktober 2005.
 25. Hoppa upp^ Morris, Steven; Ward, David; Butt, Riazat (2006-05-12). “Jail för extremister djurens rättigheter som stal kroppen av äldre kvinna från hennes grav” . The Guardian . Hämtas 2007/11/09 .
 26. Hoppa upp^ Kommuniké från Djurrättsmilisen Arkiv13 februari 2008, påWayback Machine., Animal Liberation presstjänst den 14 december 2006.
 27. Hoppa upp^ POM bluff inte så underbart, [ död länk ] Funktionella ingredienser, januari 2007.
 28. Hoppa upp^ Demonstranter tvingar juice maker att avsluta djurförsök,HighBean Encyclopedia, ursprungligen frånLos Angeles Business Journalden 22 januari 2007.
 29. Hoppa upp^ Novartis produkt kontamination – UK Arkiv9 juni 2009, påWayback Machine., Bite Back , oktober 2007.
  • anonym kommuniké , Bite Back den 8 oktober 2007.
 30. Hoppa upp^ “Djurens rättigheter skrämma gnistor minns” . BBC Nyheter. 2007/08/30 . Hämtas 2007/11/09 .
 31. Hoppa upp^ Djurrättsmilisen krav Ändringar av Novartis produkter, Bite Back den 28 augusti 2007.
 32. Hoppa upp^ Mann, Keith. From Dusk ’til Dawn: En insider syn på tillväxten av djurbefrielserörelsen. Valp kniptång Press, 2007, s. 542.

About the author

Assistent

View all posts