Earth Liberation Prisoners Support Network

De Earth Liberation Prisoners Support Network ( ELPSN ), även känd som Spirit of Freedom , [1] är ett nätverk för att ge information om personer som fängslats för direkta åtgärder i samband med kampanjer på miljö- och andra frågor. [2] Den omfattar; jord liberationists , djur liberationists , de som kämpar på anti-war , anti-nukleära och fredsfrågor, ursprungs kamp, antifascism , markrättigheter , plogbillar och mer. [1]

Historia

Nätverket bildades i Storbritannien 1993 efter tillväxt i den brittiska Earth First! och Earth Liberation Front (ELF) grupper. Vid den tiden fanns det en kraftig ökning av antalet åtgärder som rör miljön och en motsvarande ökning av antalet gripanden. Nätverket kallades initialt (H) ELP Support Group. Namnet var valde att vara icke-sekteristisk och varken knuten till ELF eller Earth First !. Namnet ändrades 1994 när Noel Molland av grön anarkist tidningen tog över gruppen. År 1995 Molland greps och dömdes för stämpling till hetsa skadegörelse i GANDALF rättegång .

Sedan den tiden i nätverket har spridit sig internationellt. Det ger regelbundet nyheter om aktuella fångar och kontaktuppgifter till deras stödnätverk. [3] Det finns för närvarande en mängd av fångar från olika anonyma ledarmotståndsrörelser och etablerade grupper såsom; Jordens befrielsefront (inklusive Gröna Faran fångarna), Animal Liberation Front (ALF), MOVE , SHAC 7 , Antifa , Lecce fem och SNGP förkämpar. [1]

Se även 

  • Earth Liberation Front presstjänst
  • Vegan Prisoner Support Group (VPSG)
  • Animal Liberation Front Supporters Group (ALFSG)

Ytterligare läsning

  • Leslie Pickering. Earth Liberation Front: 1997-2002 , Arissa Media Group, 2006. ISBN 0-9742884-0-3 .
  • Bästa, Steven och Nocella, Anthony J. antända en revolution: Voices i försvar av jorden , AK Press , 2006. ISBN 1-904859-56-9
  • Rosebraugh, Craig . Burning Rage av en döende planet: På tal för Earth Liberation Front Lantern Books , 2004. ISBN 1-59056-064-7

Referenser

  1. ^ Hoppa upp till:a b c Best, Steven och Best & Nocella. Terrorist eller frihetskämpar? Reflektioner om befrielsen av djur , Lantern Books , 2004, s. 380. Cite error: Ogiltig <ref>tag; name “sf1” definieras flera gånger med olika innehåll (sehjälpsidan ).
  2. Hoppa upp^ Om,ELPSN.
  3. Hoppa upp^ Historia,ELPSN.

About the author

Assistent

View all posts