Fångenskap djurskydd Society

De Fångenskap “Protection Society ( CAPS ) är en brittisk välgörenhetsorganisation kampanj för att avsluta användningen av djur i underhållnings, såsom cirkusar , det exotiskt husdjur handel och den audiovisuella industrin.

Historia 

De Fångenskap om skydd Society grundades 1957 av pensionerad lärare Irene Heaton vid en tidpunkt då cirkusar var på sin topp och alla hade djur. [1]

År 1965, CAPS främjat en proposition till House of Lords , som sponsras av Lord Somers (dåvarande president av CAPS) att förbjuda användning av utför djur. Trots stort stöd det besegrades av bara 14 röster. [2]

Under 1970-talet CAPS organisera demonstrationer utanför cirkusar. Trycket ökat på djur cirkusar på 1980-talet, få stöd av National Council of Women och lokala myndigheter börjat förbjuda cirkusar att använda råd mark.

Från 1975 till 1997, Sir Andrew Bowden var dess nationella VD. [3]

I mitten av 1980-talet CAPS började en av sina viktigaste kampanjer för att stoppa djur agerar på den prestigefyllda Blackpool Tower Circus , där sex månader varje år djuren begränsades i källare i tornet. Tre år senare, meddelades det att djur handlingar skulle sluta på cirkus när kontraktet löpte ut 1990. [4] När cirkusen ägare flyttas till angränsande Pleasure Beach fanns vecko demonstrationer. Uppbackad av veterinärer och andra experter arbetade kampanjen och 1997 Blackpool Pleasure Beach meddelade att det skulle finnas några fler djur cirkusar på sin mark.

Tre av välgörenhet tidigare direktörer har fått utmärkelser för sitt arbete av RSPCA .

CAPS blev ett registrerat välgörenhet i 2008.

Kampanjer

CAPS har genomfört undersökningar i både zoo och cirkusindustrin i Storbritannien och Irland [5] [6] [7] [8] [9] [10] och har genomfört och publicerat olika forskningsprojekt i samband med användningen av djur i underhållning. Organisationen grundades och förvaltar årliga Zoo medvetenhet helg händelse, som syftar till att uppmuntra offentlig debatt om zoo industrin från etiska, djurskydd, utbildnings- och bevarandeperspektiv. [11]

År 2004 beställde största och mest djupgående undersökning som någonsin gjorts i den offentliga akvariet industrin, avslöjar de flesta djur ha tagits från vilda och tvistbevarande krav från industrin. [12]

Under 2011 en rapport släpptes som belyste välgörenhet oro över effekten av rättsligt skydd för djur i djurparker i England. Rapporten höjde frågor över tillämpningen av lagen [13] och föreslog att inspektionssystem för djurparker som är närvarande på plats är ogenomförbart.

Under 2012 etablerade CAPS den AnimalPledge.org system som syftar till att främja medieindustrin att avstå från att använda utföra vilda djur i produktioner. Projektet bildades i samarbete med Ape Alliance. [14]

År 2013 lanserade CAPS en ny kampanj med titeln “kampen för flyg”. Kampanjen syftar till att förbjuda bruket av pinioning av fåglar i djurparker. Välgörenhet forskning fann att praxis utförs illegalt av medlemmar i djurparken industrin. [15]

Kampanj mot användningen av djur i cirkusar har varit en kärnverksamhet, stödja protesterna mot resande cirkusar runt om i Storbritannien. [16] [17] [18] [19] [20] [21]

CAPS -Zoos

Massor av familjer och även grupper av vänner samlas på zoo varje dag för att se djuren på nära håll. Lika spännande som det låter att se lejon och tigrar och björnar .. ingen tänker någonsin om intresse av djuren. Har någon någonsin ifrågasätta om djuren är ännu lycklig? Svaret är troligen nej. Tyvärr, djurparker har en negativ inverkan på varje djur som förs in i fångenskap. Deras användning av djur som underhållning snarare än att låta dem härja fritt är omänskligt. Dessutom, eftersom dessa djur används för underhållning, de lära sig att de måste agera på ett visst sätt, vanligtvis på ett onaturligt sätt, vilket kan leda till psykiska besvär. Fängslade djur som utvecklar psykiska sjukdomar kan bli en fara inte bara för sig själva, men för deras vårdare och även de människor som betalar för att se dem. Vidare djur som antas i fångenskap eller ens födda i det blivit så bortskämda av människor städa upp efter dem, ta hand om dem, och utfodra dem att om de släpptes ut i naturen, skulle de inte vara. I huvudsak, när man fångar naturligt född vilda djur, band de djur av deras naturliga beteenden, livsmiljöer, och frihet. Därför kommer djurparker alltid ha en negativ inverkan på varje djur som de väljer att fängsla.

Beskyddare

Välgörenhet beskyddare inkluderar politiker, akademiker och personer från världen av konst: [22]

 • Professor Marc Bekoff , professor emeritus i ekologi och evolutionsbiologi vid University of Colorado
 • Britta Jaschinski, världsberömd fotograf
 • Jay Kay , Grammy Award-vinnande sångare i Jamiroquai
 • Professor Randy Malamud, professor i engelska vid Georgia State University
 • Dr Edgar Mann, ex-GP och medlem av den gamla Isle of Man parlamentet
 • Fiona Oakes , elit maratonlöpare
 • Brian Sewell , konstkritiker och krönikör
 • Angela Smith, Baroness Smith Basildon , Labour inbördes och tidigare Labourregeringen riksdagsledamot och minister
 • Lady Stratford, fru sen Tony Banks, Baron Stratford
 • Peter Tatchell , förkämpe för mänskliga rättigheter

Referenser

 1. Hoppa upp^ “Vår historia” . Fångenskap Protection Society . Hämtad 1 januari 2013 .
 2. Hoppa upp^ “Utföra Djur Bill (HL)” . Commons och Lords Hansard . Brittiska parlamentet. 16 feb 1965.
 3. Hoppa upp^ “Sir Andrew Bowden, MBE Auktoriserad Biografi” . DeBrett People of Today . Hämtas 2012/12/30 .
 4. Hoppa upp^ Acford, Louise (2 april 2007). “Mästare Djurskydd dör vid 87” . Argus .
 5. Hoppa upp^ “Begränsningar på petting vid kritiserade djurgård” . BBC News . 1 april 2010.
 6. Hoppa upp^ “Zoo medger samband med cirkus” . BBC Nyheter. 19 Oktober 2009 . Hämtas 2012/12/30 .
 7. Hoppa upp^http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/news/uk_news/National/article322726.ece
 8. Hoppa upp^ Lowe, David. Solen . Londonhttp://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/3339224/Merseyside-zoo-killed-animals-and-left-them-to-rot-by-bins.html . Saknas eller tom( hjälp )|title=
 9. Hoppa upp^ http://www.express.co.uk/news/uk/349127/Fury-as-Britain-s-top-zoos-are-hired-out-for-wild-raves
 10. Hoppa upp^ Edwards, Anna (27 november 2012). “Fury som sällsynta vita lejonungar födda i Storbritannien safaripark skickas till en japansk cirkus” . Daily Mail . London.
 11. Hoppa upp^ “djurrättsaktivister få tänderna i zoo” . Skotten . 28 augusti 2004.
 12. Hoppa upp^ http://www.iol.co.za/scitech/technology/findings-may-sink-britain-s-aquariums-1.228084
 13. Hoppa upp^ Zoo Licensing Act 1981
 14. Hoppa upp^ http://www.4apes.com/
 15. Hoppa upp^ http://www.express.co.uk/news/uk/395283/Zoos-chop-birds-wings-in-half-to-keep-them-captive
 16. Hoppa upp^ “djurgrupp uppmanar cirkus bojkott” . BBC News . 18 maj 2004.
 17. Hoppa upp^ “Animal Protection Group uppmana invånarna att bojkotta kontroversiell cirkus” . Thurrock Gazette. 2009-10-06 . Hämtas 2012/12/30 .
 18. Hoppa upp^ “Public uppmanas att bojkotta stora toppen” . BBC News . Juni 2, 2009.
 19. Hoppa upp^ “Protest över Big Top dressyrnummer” . BBC News . 11 Februari 2006.
 20. Hoppa upp^ “Demonstranter kräver cirkus bojkott” . BBC News . 29 April 2006.
 21. Hoppa upp^ ” ” Vi älskar våra djur “: Circus chef slår tillbaka på uppmaning till stora toppen bojkott” . Halifax Courier . 19 Juni 2008.
 22. Hoppa upp^ “Vilka är vi” . Fångenskap om skydd Society . Hämtad 1 januari 2013. 

 

About the author

Assistent

View all posts