Farm Sanctuary

Farm Sanctuary är en amerikansk djurskydd organisation, som grundades 1986 som en förespråkare för husdjur . Det var USA: s första skydd för husdjur. [1] Det främjar lagar och politik som stöder djurskydd , djurskyddet, och vegetarianism / veganism genom räddning, utbildning och opinionsbildning . Farm Sanctuary hus över 800 kor, höns, ankor, gäss, kalkoner, grisar, får, kaniner och getter på en 175 tunnland (0.71 km 2 ) djur fristad i Watkins Glen, New York . De hus också över 400 husdjur på en 300 tunnland (1,2 km 2 ) helgedom i Orland, Kalifornien , som till skillnad från New York skydd, finns också åsnor. Farm Sanctuary förvärvade tredjedel skydd, Animal Acres, nära Los Angeles, Kalifornien 2011. [2]

Den ursprungliga versionen av dokumentärfilmen Peaceable Kingdom presenterade Farm Sanctuary och människor som arbetar eller besöker det. Den senaste versionen av filmen inte längre ingår Farm Sanctuary film. Dokumentären The Ghosts i vår Machine (2014) har en scen där Jo-Anne McArthur besöker gården för att undkomma påfrestningar av hennes arbete fotografera fabriken gårdar.

Historia

Farm Sanctuary grundades 1986 av Gene Baur och Lorri Houston (då känd som Gene och Lorri Bauston). Det var ursprungligen finansierades genom försäljning av vegetariska varmkorvar på Grateful Dead konserter. [3] Den första djur räddades var ett får som heter Hilda, som räddades från en hög av döda djur bakom en stockyard .

Farm Sanctuary budget överstiger fem miljoner dollar varumärket, med finansiering kommer från, bland andra källor, en donator klubb uppkallad efter Hilda. [4] I mars 2008 släppte Baur boken Farm Sanctuary: Ändra hjärtan och sinnen om djur och livsmedel , dokumenterar organisationens historia. [5] Boken nådde Los Angeles Times och Boston Globe bestsellerlistorna. [6] Baur andra bok, Living the Farm Sanctuary Life: The Ultimate Guide to äta uppmärksamt, lever längre, och känslan bättre varje dag , medförfattare med Gene Sten (författare gafflar Over knivar), publicerades i april 2015 och omfattar 100 vegan recept som valts ut av kockar och kändisar. [7] Det föreföll på Publishers Weekly: s bästsäljare lista. [8]

Lagstiftning och opinionsbildning

Inneslutningssystem

Farm Sanctuary har framgångsrikt förbjudit olika inneslutningssystem husdjur genom att stödja väljaromröstningar. År 2002 Farm Sanctuary var en del av en koalition av grupper som bestod Floridians för humana Farms, som sponsrade initiativet som ändrade Florida konstitutionen för att begränsa “grymma och omänskliga inneslutning av grisar under graviditeten.” Åtgärden, som passerade 55 procent godkännande laglösa placering i kassar svin i dräktighets bås, som är metallinneslutningar som mäter två fot över och förhindra suggor från att vrida sig fritt.

År 2006, Arizona invånare röstade på Proposition 204 , som kräver att gravida grisar och kalvar som föds upp för kalvkött hållas i skåp är tillräckligt stora att de kan vända och dra ut sina lemmar senast den 31 december 2012. [9] En majoritet av väljarna, 62 procent godkände åtgärden, känd som human behandling av Farm Animals Act, som fått finansiering från Farm Sanctuary. [10]

År 2008 röstade kalifornierna på Proposition 2 , som kräver Kalifornien bönder att ge värphöns, kalvar, och gravida grisar med bostäder som ger dem tillräckligt med utrymme att röra sig börjar den 1 januari 2015. Lagen skulle mestadels påverka statens 18 miljoner värphöns. [11] Den nuvarande industristandard kräver burhöns att få minst 67 kvadrat inches utrymme vardera, lite mindre än en vanlig storlek pappersark (ett pappersark är 93,5 square inches) och höns typiskt bur i grupper av 2-8. Proposition två växte i den dyraste djurskydds folkomröstning någonsin, med båda sidor höja nästan $ 8.000.000 vardera. [12] Åtgärden passerade med 63,2 procent av rösterna. [13]

Foie gras

Farm Sanctuary uppnått en lagstiftnings seger i Kalifornien när i september 2004, guvernör Arnold Schwarzenegger tecknades i lag senaten Bill 1520 , sponsras delvis av Farm Sanctuary, som förbjuder tvångsmatning av ankor och gäss vid framställning av gåslever och försäljning av produkten när de görs från kraftmatade fåglar. Båda bestämmelserna trädde i kraft 2012. [14]

Farm Sanctuary var en högljudd förespråkare för en 2006 Chicago förordning som förbjuder försäljning av foie gras. [15] Vissa anläggningar hittade kryphål runt förbudet, med tillämpning visat sig vara en utmaning, som stadens tjänstemän utfärdade varningar till vissa restauranger och butiker, men inte böter. [16] En upphäva förordning infördes senare och hänvisas till utskottet för arbetsordningen – förbi en hälsoskyddsnämnden som hade godkänt foie gras förbud – och flyttades till rådet golvet utan förhandling. Förbudet upphävdes 2008. [17]

År 2007 lanserade Farm Sanctuary sin “NYC Ingen Foie Gras” kampanj, öppnade ett kontor på Manhattan, och anlitade en utvecklingssamordnare på heltid. [18] “New York är en stor foodie stad, och restaurang människor är ganska väl förankrade där, så det finns en hel del energi som kommer att krävas i New York”, säger Farm Sanctuary president Gene Baur. [19] Under 2008 Farm Sanctuary sade i en officiell release som tre Westside Markets i New York undertecknade löften att inte sälja foie gras, gå mer än 50 New York anläggningar, 1000 restauranger i hela landet, och livsmedelskedjor Whole Foods Market och Trader Joe , som alla har förbundit sig att inte sälja foie gras. [20] Stephen Starr , ägare av 11 restauranger i Philadelphia, bort foie gras från sina menyer i den staden på grund av vad han har kallat “otrolig mängd protest.” [21]

Kloning

Farm Sanctuary har varit aktiv i opposition mot USA Food and Drug Administration godkännande av klonade djur för livsmedel. Deras invändningen baseras på hälsoproblem i klonade djur och problem som moderns bäraren har under graviditeten med den klonade djur. Farm Sanctuary fordringar ökade andelen hydrops fetalis , Stor Avkommor syndrom , och andra systemiska avvikelser. [22]

Rättstvister

Farm Sanctuary medlem Michael Baur, professor vid Fordham University School of Law , lämnat in en misslyckad petition 1998 med USDA hävdar förbrukningen av nedskjutna djur skapade en allvarlig risk för överföring av vissa progressiva neurologiska sjukdomar, inklusive bovin spongiform encefalopati (BSE) eller galna ko-sjukan. Den efterföljande rättegången, Baur v. Veneman, hävdade då aktuella USDA föreskrifter om nedskjutna boskap brutit mot federala köttkontroll Act . Southern District of New York domare Naomi Reice Buchwald avslog fallet på grund av stående under 2002, men den 2: a Circuit omvända Buchwald beslut den 16 december 2003. [23] Den 2: a Circuit fann det viktigt att “USDA själv samt andra myndigheter har insett att downed nötkreatur är särskilt mottagliga för BSE-infektion. ” [24] Den 30 december 2003 sex dagar efter USDA meddelade det första fallet av galna ko-sjukan i USA, meddelade byrån en interims politik mot nedskjutna boskap kommer in i livsmedelsförsörjningen (permanentas 2007), och med interims politik på plats, var fallet snart avgöras. [25] I mars 2009, US bruka sekreteraren Tom Vilsack aviserat en slutlig regel att ändra federala regler för köttbesiktning, vilket kräver ett fullständigt förbud mot slakt av nötkreatur som blir “icke-ambulatorisk handikappade” när som helst. [26]

Farm Sanctuary var en del av en koalition av grupper som utmanade New Jersey Department of Agriculture : s normer för en höjning, hålla och marknadsföring av tamboskap. Fallet gick till New Jersey högsta domstolen , som i sin 30 juli, 2008 beslut enhälligt sade Department of Agriculture misslyckades, delvis för att utföra sitt uppdrag att fastställa normer. Domstolen avvisade vidare myndighetsföreskrifter som vissa stympningar av produktionsdjur, såsom kastrering , hugga näbben , och toe-trimning är “human” så länge de utförs av en “kunnig individ” “på ett sätt för att minimera smärta.” [27]

Påverkan på företag

Farm Sanctuary uppmanas Burger King franchiseägaren David Kessler att få en veggie burgare till kunder i västra New York 1993. Mr Kessler sade att få företagens godkännande för sin begäran att testa marknadsföra grilleren “var som att vrida på RMS Queen Mary runt i en badkar “, men att han kunde bevisa att veggie burger var mycket populär. [28] I mars 2002 meddelade Burger King det var att lägga en veggie burger landet till sitt permanenta meny, med Morningstar Farms som enda leverantör. [29]

I mars 2007, Wolfgang Puck meddelade Företag som, med “råd från Farm Sanctuary” de rullade ut en nio punkter som syftar till att “stoppa de värsta praxis i samband med fabriks jordbruk ” på alla sina satsningar, inklusive 14 full-service restauranger och 80 snabba tillfälliga enheter. Detta inkluderade att endast använda ägg från buren fria höns inte begränsade till burar , och betjänar alla naturliga eller ekologiska låda fria fläsk och kalvkött . [30]

Under 2007 Farm Sanctuary samarbetar med Turtle Mountain , ett mejeri-fri glass företag, och vegan tecknad konstnären Dan Piraro att främja så läcker mejeri fria Kidz och Farm Sanctuary Kidz Club. [31]

Räddning, rehabilitering och skydd 

Farm Sanctuary var en av fyra grupper djurskydds som svarade på Iowa Department of Agriculture uppmaning att hjälpa grisar efter svåra översvämningar drabbade staten under sommaren 2008. Iowa är den ledande fläsk producerande stat i USA mer än 60 grisar hamnade på Farm Sanctuary s Watkins Glen, New York skydd. [32] Farm Sanctuary dokumenterade hjälpinsatserna i en blogg, “2008 Midwest Flood Pig Rescue.” [33]

I efterdyningarna av orkanen Katrina , räddade Farm Sanctuary mer än 700 kycklingar från en broiler fabrik i Mississippi som hade drabbats av en tornado. “Djuren vid dessa anläggningar tas upp i lager och många gårdar har över 500.000 fåglar på en gång”, sade Susie Coston, husrum direktör i Watkins Glen, New York. “När de drabbades av stormar, var de flesta av fåglarna bulldozrar, några levande, i massgravar.” Förutom fabriken gårdar , Watkins Glen fristad emot djur från försummelse fall, svält fall, och New York marknader. [34] Anläggningen håller turer maj till oktober, och det finns tre vegan bed-and-breakfast hytter för övernattande besökare. [35]

Sedan 1993 har Farm Sanctuary haft en kvinnojour i Orland, Kalifornien, där det hus husdjur och erbjuder turer. Den har också en “Adopt-a-Farm Animal” program där sponsorer kan betala för mat och vård av ett djur utan att ta med den hem. [36] Farm Sanctuary antar också kalkoner i privata hem. [37]

Den 14 september 2011 tog Farm Sanctuary över administrationen av djur Acres gården djurhemmet i Acton, Kalifornien. Animal Acres, som hade grundats av Farm Sanctuary grundare Lorri Houston, hade kommit under ekonomiska påfrestningar som orsakas av den mjuka ekonomin och därmed minskade donationer. Farm Sanctuary hade gett frivilliga att hjälpa till på Animal Acres sedan april 2011. [38]

Den 26 januari 2009 lanserade Farm Sanctuary “Sanctuary svansar”, en blogg skriven av nationella skydd regissören Susie Coston och Kalifornien skydd regissören Leanne Cronquist, om organisationens arbete med att rädda, rehabilitera och ge daglig vård för husdjur. [39]

Bufflehead Farm, en 12-acre (4,9 hektar) fristad gård i Middletown, New Jersey , som ägs av Jon Stewart , är knuten till Farm Sanctuary. [40]

Tvist

År 1993 var Farm Sanctuary listad som en organisation som har “påstod sig ha begått handlingar extremism i USA” i rapporten till kongressen om omfattning och effekter av inhemska och internationell terrorism på Animal företag. [41] Justitiedepartementet senare tillbaka införandet av Farm Sanctuary i denna lista. Framtida utgåvor av rapporten trycktes med ett följebrev som identifierar detta misstag, och ett brev av ursäkt sändes till Farm Sanctuary. [42]

I mars 2003 var en Farm Sanctuary anställd laddad med djur stöld för att stjäla en skadad lamm från en gård och ta den till en veterinär . [43] Farm Sanctuary grundare Gene Baur uppgav i en intervju: “Vi har tagit djur av dåliga situationer – levande djur från döda pålar eller soptunnor – och vi har varit beredda att möta” stöld “avgifter vid behov att göra det. ” [44]

Referenser

 1. Hoppa upp^ “Hall of Fame” . Arconference.org . Hämtas 2015/05/13 .
 2. Hoppa upp^ Sweet, Joni. Farm Sanctuary Växer VegNews, september 2011
 3. Hoppa upp^ McNeil, Jr, Donald. När korna kommer hem; Sanctuary Farm Applauds Förbud mot Slakt av sjuka djur The New York Times, 2 januari, 2004
 4. Hoppa upp^ Severson, Kim. Föra Moos och Oinks i maten debatt,The New York Times, 25 juli 2007
 5. Hoppa upp^ Farm Sanctuary: Ändra hjärtan och sinnen om djur och livsmedel Simon & Schuster
 6. Hoppa upp^ Voerding, Brian. Farm Sanctuary grundare i stan för att prata vegan, MinnPost.com, 6 juni, 2008
 7. Hoppa upp^ Rodale Books. Living the Farm Sanctuary Life: The Ultimate Guide to äta uppmärksamt, lever längre, och känslan bättre varje dagRodale Inc.
 8. Hoppa upp^ Veckans Säljare: April 20, 2015Publishers Weekly, April 17, 2015
 9. Hoppa upp^ Crawford, Amanda. Hog industrin realiteter färg Prop. 204 debatt,The Arizona Republic, 28 oktober 2006
 10. Hoppa upp^ Lovley, Erika. Grisar Vinn Större pennor i Arizona Ballot Fight,The Wall Street Journal, November 10, 2006
 11. Hoppa upp^ Rojas, Aurelio. “2008 Ballot Watch: Proposition 2: Normer för att begränsa husdjur”,The Sacramento Bee, september 27, 2008
 12. Hoppa upp^ Schmit, Julie. Agribusiness kämpar Kalifornien förslag som expanderar djurens rättigheter,USA Today, November 3, 2008
 13. Hoppa upp^ Kalifornien – Valresultat 2008,The New York Times
 14. Hoppa upp^ Milionis, Allison. “Protester mål Wolfgang Puck Spago i strävan att reformera husdjursförhållanden”,LA Stad beat, 20 januari 2005
 15. Hoppa upp^ Paulson, Amanda. Ett förbud mot foie gras? Kan detta verkligen vara Chicago? Christian Science Monitor, December 13, 2005
 16. Hoppa upp^ Chicago servrar och butiker ignorera gåslever förbudCBC News, 10 januari 2007
 17. Hoppa upp^ Spielman, Fran. “City upphävs foie gras förbud”,Chicago Sun-Times, 15 maj, 2008
 18. Hoppa upp^ Cohen, Aleriella. Höns spel: Fairway änder foie gras flik Det Brooklyn papperet, 17 februari, 2007
 19. Hoppa upp^ Mooney, Jake. Beröm för Foie Gras stärker sina kritiker The New York Times, mars 4, 2007
 20. Hoppa upp^ Westside marknaden äger stå emot Animal Cruelty, skyltar Farm Sanctuary “No Foie Gras” Pledge
 21. Hoppa upp^ Shruti, Dave. “Craving foie gras? Se bortom Stephen Starr”,The Daily Pennsylvanian, 12 Jan 2007
 22. Hoppa upp^ “Djur Kloner Godkända för livsmedel” . www.ens-newswire.com . Hämtas 2008-01-24 .
 23. Hoppa upp^ Hamblett, Mark. Utmaning för oss kött Inspektioner Flyttar framåt,New York Law Journal, December 30, 2003
 24. Hoppa upp^ United States hovrätten för Second Circuit, Baur v. Veneman, AltLaw, December 16, 2003
 25. Hoppa upp^ Baur, Gene. Farm Sanctuary: Ändra hjärtan och sinnen om djur och livsmedel, sidorna 50-51
 26. Hoppa upp^ Yoder, Michael. Det började vid stockyardsna: Banning nedskjutna nötkreatur,Intelligencer Journal, 19 mars 2009
 27. Hoppa upp^ New Jersey SPCA, et al. v. New Jersey Department of Agriculture, et al.(A-27-07)Rutgers School of Law, Camden, Juridiska biblioteket
 28. Hoppa upp^ Burger King säger nej till Soy Patties i Berkeley,New York Times, 15 maj 1994
 29. Hoppa upp^ Zunitch, Victoria. Burger King serverar vegetarisk burgare, CNN / Money, 14 mars 2002
 30. Hoppa upp^ Krummert, Bob. Gå all-naturlig Bättre,Restaurang Hospitality, 30 mars, 2007
 31. Hoppa upp^ en inte så Bizarro Trio tillkännager partnerskap: Turtle Mountain, Farm Sanctuary & Syndicated Tecknare Dan Piraro
 32. Hoppa upp^ Short, Alice. Pigging på Farm Sanctuary,Los Angeles Times, September 9, 2008
 33. Hoppa upp^ 2008 Midwest Flood Pig Rescue
 34. Hoppa upp^ “Coston ’87 Tycker Labor of Love på gården”,West Virginia Wesleyan College Campus News, 2 Augusti 2007
 35. Hoppa upp^ Sachs, Andrea. Jag älskar Moo: Sagor från en NY Animal Sanctuary,The Washington Post, 15 juni, 2008
 36. Hoppa upp^ Longley, Rick. “Farm Sanctuary Ger Haven”,Orland Press-register, 15 februari 2008
 37. Hoppa upp^ Severson, Kim. I en del hushåll, varje dag är Turkiet dag,New York Times, November 22, 2007
 38. Hoppa upp^ [1] ArkiveratSeptember 25, 2011, påWayback Machine.
 39. Hoppa upp^ Sanctuary Tails
 40. Hoppa upp^ http://www.huffingtonpost.com/entry/jon-stewart-post-daily-show-plans_562e28bce4b0443bb5646ad5
 41. Hoppa upp^ United States Department of Justice, rapport till kongressen om omfattning och effekter av inhemska och internationell terrorism på Animal Företag, Bilaga 1
 42. Hoppa upp^ DOJ Letter
 43. Hoppa upp^ AR.net >> Forum >> Farm Sanctuary Shelter chef dömd för Lamb Stöld <!
 44. Hoppa upp^ Intervju med Gene Baur

About the author

Assistent

View all posts