frigörelse BC

Liberation BC är en ideell djurrättsorganisation baserad i Vancouver , British Columbia , Kanada , som grundades 2004. Det drivs helt av frivilliga, inklusive styrelsen, och har en e-post nätverk av nästan 4000 anhängare. [ Behövd stämning ] Den angivna uppdrag befrielse BC är “att exponera utnyttjande djur genom uppsökande och utbildning, för att främja en vegan livsstil som det mest effektiva och uppnåeliga sätt att skydda djur och att bygga och ge stöd för en stark gemenskap av effektiv djur förespråkare. ”

Liberation BC har varit inblandad i flera stora kampanjer sedan dess början; från 2004 till 2007, iscensatt det vecko demonstrationer på lokal KFCs i samband med PETA: s “Kentucky Fried grymhet” kampanj. Kampanjen avslutades när KFC Kanada meddelade att det skulle förbättra sina djurskyddsnormer.

Under vintern 2006-2007, dess fokus på klädkedjan Bebe för att sälja päls . I slutet av 2007 meddelade Bebe att det inte längre skulle sälja pälsvaror som av vintern 2008. Liberation BC har också varit inblandad i protester mot Clover Rodeo , som i maj 2007 tappade fyra av sina större händelser efter år av grymhet anklagelser från lokala djurrättsgrupper. I maj 2007, Liberation BC aktivister in i rodeo ring med banderoller i ett försök att avbryta rodeo, och utfördes av säkerhetsvakter och Royal Canadian Mounted Police (RCMP). Denna åtgärd upprepades i augusti 2008 på Abbotsford Rodeo.

Under hela 2008 och in i 2009, fokuserade Liberation BC på att samla stöd för ett förbud mot foie gras i Vancouver, samt allmän uppsökande djurens rättigheter på olika samhälls festivaler och evenemang. I mars 2009 utfärdade gruppen en skrivelse med begäran att Vancouver “grönaste stad Action Team” erkänner den inverkan som köttkonsumtionen har på miljön, och begärde att de rekommenderar att medborgare minska sin konsumtion av animaliska produkter. Brevet undertecknades även av Vancouver Humane Society , Humane Society International Kanada, Earthsave Kanada, och Lifeforce Foundation.

Under 2009 gruppen skiftat fokus till offentliga uppsökande och att bygga upp en starkare djur rättigheter gemenskap i Vancouver. Det började den årliga Cow Ribbon-kampanjen för mors dag . Allmänheten uppmanas att köpa Holstein -patterned band från webbplatsen och bära dem att starta konversationer om villkoren för mor kor och kalvar i mejeriindustrin. Online, individer i djurrätts samhället plats en bild av bandet på deras Twitter eller Facebook -profiler med en länk till CowRibbon.com .

Under 2010 började befrielse BC håller samhällsdialog händelser med hjälp av “Unconference” och “World Cafe” modeller för att göra det. Varje år sedan dess har gruppen organiserat Vancouver Animal Advocacy Camp, en två-dagars evenemang som normalt ger ca 100 deltagare från nordvästra USA. I det förflutna, har AAC värd högtalare såsom kokbok författare Sarah Kramer , Lesley Fox av Fur bärare Defenders , dokumentärfilmare Liz Marshall , och Twyla Francois av Mercy för djur Kanada.

Gruppen har också köra en gratis filmvisning projekt sedan 2010. Titeln “Eyes Wide Open”, projektet visar gratis filmer djurrätts på Vancouver Public Library och andra offentliga platser flera gånger om året. Tidigare filmer har inkluderat gafflar Over knivar , jordlingar , Peaceable Kingdom , och Vegucated , bland andra. Volontärer är också involverade i offentlig uppsökande på en regelbunden basis, hålla informationsbord på många händelser i Vancouver, inklusive bönder marknader , miljö mässor och lokala fester, liksom flygblad med gruppernas eget material eller med Vegan Outreach broschyrer. Frivilliga nätter hålls månadsvis, så att aktivister i samhället att komma samman för att skriva bokstäver, förbereda kampanjmaterial, planera framtida händelser och umgås.

Från 2007 till 2013 Liberation BC värd för det årliga Vancouver Walk för Farm Animals, som samlar in pengar för Farm Sanctuary . Gruppen har även deltagit i Worldwide Vegan Bake Sale årligen sedan 2010, samla in pengar för olika djur intresseorganisationer, främst lokala.

Liberation BC dök upp i december 2011 frågan om VegNews som en av “10 ideella du behöver veta”.

I april 2013 började organisationen håller varje vecka “Chicken vakor” utanför en Vancouver slakteri i solidaritet med Toronto Pig Spara och Cow Spara projekt, och har fortsatt att göra så in 2015.

About the author

Assistent

View all posts