Hummer Liberation Front

Den Hummer Liberation Front (LLF) är en djurrätts kampanj som först dök upp på kuster Dorset i 2004, senare sprider sig till Wales , [1] Skottland , [2] och vissa europeiska länder. [3] [4] [5] Deras metoder är att släppa hummer i levande lagring och sabotera hummertinor eller fiskebåtarna.

Filosofi 

Koncernen använder samma ledarmotstånd modell som Animal Liberation Front (ALF) och Earth Liberation Front (ELF), som består av små, självständiga, hemliga celler agerar självständigt. En cell kan bestå av bara en person.

Den LLF överväga kokande hummer levande (den traditionella metoden för matlagning dem) oacceptabla och använda direkta åtgärder för att förhindra det. Som hummer har en rudimentär nervsystemet , det LLF tror att de känner smärta och därmed koka dem är onödigt grym. [6] Detta ifrågasattes av en norsk studie som släpptes 2005, vilket tydde på att hummer inte kan känna smärta på grund av deras minskade nervös kapacitet. [7] En 2007 brittisk studie motsäger denna slutsats, vilket tyder på att kräftdjur känner smärta, och att smärta svar är avgörande för alla organismens överlevnad. [8]

Direkta åtgärder

2004

I mars byn Worth Matravers , Dorset riktades när individerna två havererade en fiskare båt och ställa hummer gratis. Åtgärderna rapporterades till södra Animal Rights Coalition skickade anonymt av LLF. [9] Kort efter denna åtgärd, var ettusen pounds värde av skador i juni när det var förut aktivister riktade en fiskare potts i Cardigan och i Crymych , Wales . [1]

2005

Åtgärder har sedan rapporterats Bite Back tidning från LLF, hävdar befrielsen av hummer och sabotage av fiske egendom i Italien och Sverige under 2005 samt Turkiet . [3] [4] [5] Ett år senare fanns det också ett stort antal fiskarens krukor skadats i Stranraer , Skottland , med graffiti kvar på platsen anger gruppen hade utfört attackerna. [2]

Referenser

  1. ^ Hoppa upp till:a b “Hummer potten sabotage utredning” , BBC News , 24 juni 2004.
  2. ^ Hoppa upp till:a b “Hummer befrielse påståenden sonderade” , BBC News , den 30 mars 2006.
  3. ^ Hoppa upp till:a b “bita tillbaka Magazine” . Hämtas och med den 31 maj 2015 .
  4. ^ Hoppa upp till:a b “bita tillbaka Magazine” . Hämtas och med den 31 maj 2015 .
  5. ^ Hoppa upp till:a b Untitled-1
  6. Hoppa upp^ “Hummer Liberation – Hummer är fascinerande djur”,SARC
  7. Hoppa upp^ “Forskare säger hummer känner ingen smärta”,Unlimitedden 8 februari 2005.
  8. Hoppa upp^ prov, Ian. “Blow för fans av kokt hummer: kräftdjur känner smärta, studie säger”,The Guardianden 8 november 2007.
  9. Hoppa upp^ “Aktivister” “krig” för att spara hummer “,BBC News, 30 juli, 2004.

About the author

Assistent

View all posts